12 Ιαν 2016

Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά καλύτερη προσφορά για τον ΟΛΠ

Θα ζητήσει «βελτιωτική προσφορά» για την πώληση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς

Ξεκάθαρη «βελτιωτική προσφορά» θα ζητήσει το ΤΑΙΠΕΔ, όσον αφορά στο θέμα της πώλησης του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).


Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, παρουσία δύο ξένων εμπειρογνωμόνων, στην οποία θα εκτιμηθεί η κατάσταση.

Πηγές αναφέρουν πως ήδη αυτή την στιγμή άνοιξαν οι δύο ανεξάρτητες αποτιμήσεις των διεθνών συμβούλων και πως η πώληση θα προχωρήσει σε δύο στάδια. Πρώτα θα «φύγει» το 51% του ΟΛΠ και κατόπιν το 16% που απομένει. Στόχος αυτής της κυβερνητικής ενέργειας είναι να διαφανεί το επίπεδο συνεργασίας με τον ξένο αγοραστή.

Κύκλοι του Ταμείου αναφέρουν πάντως πως ξεκάθαρα θα ζητηθεί βελτιωτική προσφορά και πως ξεκινά μια διαδικασία «σκληρών διαπραγματεύσεων επ' ωφελεία του Ελληνικού Δημοσίου».

Σήμερα πάντως δεν αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για το τίμημα των δυνητικών προσφορών, όμως, όπως ξεκαθαρίζεται από κυβερνητικούς κύκλους, στόχος είναι ένας: το όσο το δυνατό υψηλότερο τίμημα.

Αυτή την στιγμή δεν πρόκειται να υπάρξουν ανακοινώσεις και για έναν πρόσθετο λόγο: το Χρηματιστήριο, όπου οι μετοχές του ΟΛΠ είναι σε αναστολή.
ΠΗΓΗ: protothema.gr 
http://www.protothema.gr/economy/article/543878/to-taiped-zita-kaluteri-prosfora-gia-ton-olp/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.