12 Ιαν 2016

Ανοίγουν σήμερα οι προσφορές για την πώληση 67% του ΟΛΠ

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ύψος της προσφοράς που έχει καταθέσει η Cosco, καθώς με δεδομένες τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος η επιτυχημένη πώληση του ΟΛΠ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της κυβέρνησης

Σήμερα θα ανακοινωθεί το ποιοι επενδυτές υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά για το 67% του ΟΛΠ. Αρχικά ενδιαφέρον είχαν δείξει  η κινεζική Cosco, η δανική APM Terminals και η ICTS από τις Φιλιππίνες, ωστόσο κατά πληροφορίες δεν υπέβαλαν και οι τρεις δεσμευτικές προσφορές στις 21 Δεκεμβρίου.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επιβεβαίωσαν κάτι που κυκλοφορούσε εδώ και καιρό στην αγορά ότι η μοναδική προσφορά που έχει στα χέρια του Ταμείο είναι αυτή της κινεζικής Cosco και πως οι άλλοι δύο υποψήφιοι διεκδικητές, η δανέζικη APM Terminals και η ICTS, δεν συμμετείχαν στην τελική φάση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ύψος της προσφοράς που έχει καταθέσει η Cosco, καθώς με δεδομένες τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος η επιτυχημένη πώληση του ΟΛΠ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της κυβέρνησης.

Ανεξάρτητα πάντως το ύψος της προσφοράς, το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμάται ότι θα ζητήσει βελτίωση του τιμήματος για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ. Η πλευρά της Cosco, πάντως, είναι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς περιμένει να κληθεί από τη διοίκηση του Ταμείου να ανεβάσει την προσφορά της, στην προσπάθειά του να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία για το ελληνικό δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.