19 Ιαν 2016

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 20/1 και την Πέμπτη 21/1

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, λόγω  της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας  η οποία αντιδρά στο "σχέδιο Κατρούγκαλου" για τα ασφαλιστικό.
Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γιάννης Χαλάς, σε συνέντευξη Τύπου ζήτησε την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εντάσσει τους ναυτικούς στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Ο κ. Χαλάς προειδοποίησε ότι "ο κλάδος είναι αποφασισμένος να φθάσει μέχρι το τέρμα και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία είδους υποχώρηση". Αναφερόμενος στην κυβέρνηση τόνισε δεικτικά:    «Αυτά που ως αντιπολίτευση πιστεύανε ότι οι άλλοι δεν τα κάνουν, τα κάνουν τώρα αυτοί εδώ». Από την κινητοποίηση δεν εξαιρούνται τα πλοία μεταφοράς προσφύγων.
Την Πέμπτη στις 11 το πρωί η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση εντός του λιμανιού, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, και στη συνέχεια πραγματοποιήσει  πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου αντιπροσωπεία της  θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.