13 Ιαν 2016

Πώς η νέα επίθεση στην Κων/πολη ζημιώνει τον τουρισμό στη «γειτονιά» του Αιγαίου

Ένα ακόμη χτύπημα στον τουρισμό της Τουρκίας, που μπορεί μάλιστα να δημιουργήσει πρόσθετες απώλειες στην ευρύτερη ''γειτονιά'' της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Έστω κι αν είναι νωρίς, κάπως έτσι αποτιμάται η σημερινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη για τον τουρισμό της Τουρκίας, ο οποίος ήδη έχει υποστεί ζημία κατά το προηγούμενο διάστημα λόγω των προηγούμενων επιθέσεων αλλά και της διατάραξης των σχέσεων με τη Ρωσία, μία από τις βασικές τουριστικές αγορές για τη γείτονα.

Η ταξιδιωτική οδηγία, την οποία εξέδωσε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Τουρκία δίνει το στίγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, ενώ οι εγχώριοι τουριστικοί φορείς της χώρας μας θέτουν ήδη τα δικά τους ερωτηματικά για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι σημερινές εξελίξεις στην Τουρκία στην περιοχή μας.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης επισημαίνει σε σχετικό tweet ότι ο τουρισμός της Τουρκίας μπήκε σε ''βαθιά'' νερά και αποτελεί επί του παρόντος ερωτηματικό για το πώς θα επηρεάσει η ανασφάλεια της ''γειτονιάς'' και την Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε, κάνει μία σύντομη αναφορά σε όλες τις εξελίξεις του τελευταίου εξαμήνου στην Τουρκία, από το περασμένο καλοκαίρι και μετά. Η Γερμανία συνιστά στους επισκέπτες που ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη να αποφεύγουν τα πλήθη στους δημόσιους χώρους και τα τουριστικά αξιοθέατα και να ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις. Επιπλέον, συνιστά στους Γερμανούς να αποφεύγουν ταξίδια στην περιοχή της Τουρκίας κοντά στη Συρία και το Ιράκ, ιδιαίτερα στις πόλεις Ντιγιαρμπακίρ, Μαρντίν, Σίζρε, Σιλόπη και Νουσαγιαμπίν και γενικότερα στις επαρχίες Χακάρι και Σιρνάκ.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.