25 Ιαν 2016

Η τιμητική διάκριση στους αδελφούς Γιώργο και Ανδρέα Ποταμιάνο



Άρθρο του
Μιχάλη Λάμπρου στην
Εφημερίδα
Η Ναυτεμπορική

«Με τη σημερινή μου παρέμβαση ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας της έγκριτης εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ που πάντα φιλοξενεί και προβάλει γεγονότα της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Όμως μια είδηση που πέρασε στα ψιλά γράμματα είναι η πρωτοβουλία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας να τιμήσει δύο πρόσωπα που με την συμβολή τους προσέφεραν τα πάντα στην Ελληνική Επιβατηγό Ναυτιλία, και κατ’ επέκταση και στην Κρουαζιέρα.


Η τιμητική διάκριση αναφέρεται στους αδελφούς Γιώργο και Ανδρέα Ποταμιάνο σε αναγνώριση της μακρόχρονης και εποικοδομητικής προσφοράς τους στην ανάπτυξη και εδραίωση της Ελληνικής Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Η έντονη και επιτυχημένη παρουσία των αδελφών Ποταμιάνου στην Ακτή Μιαούλη τις τελευταίες δεκαετίες ξεκινώντας από την δεκαετία του 1960, και ιδιαίτερα από το 1975 και μετά, όταν ανέλαβαν τα ηνία της Ηπειρωτικής μετά την απώλεια του αείμνηστου πατέρα τους Τάσου Ποταμιάνου, είναι γνωστή σε όλους τους ναυτιλιακούς και μη κύκλους του Πειραιά με θετική αναγνώριση και θαυμασμό.

Χωρίς να μειώσω το έργο και την προσφορά του φίλου Γιώργου Ποταμιάνου θα ήθελα να προσθέσω δυο λόγια για τον αποκαλούμενο από όλους «Πατριάρχη» του Ελληνικού Επιβατηγού Πλοίου και κατ’ επέκταση του κρουαζιεροπλοίου, Ανδρέα.

Οι δραστηριότητες του Ανδρέα Ποταμιάνου δεν περιορίστηκαν μόνο μέσα στα στενά περιθώρια της οικογενειακής επιχείρησης ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ η οποία απεδείχθη πρωτοπόρος των υπό Ελληνική σημαία κρουαζιεροπλοίων από την δεκαετία του 1960 με παγκόσμια παρουσία σε προορισμούς, όπως η Αλάσκα, η Νότιος Αμερική, η Κεντρική Αμερική, η Νότιος Αφρική, η Καραϊβική, και φυσικά η δική μας θάλασσα η Μεσόγειος, σε μια εποχή που δύσκολα συναντούσε κάποιος κρουαζιερόπλοια με ξένες σημαίες, αλλά επεκτάθηκαν σε άλλους τομείς με έντονη παρουσία και επιτυχημένη δραστηριότητα.

Από το 1980 έως και τις αρχές του έτους 2003, διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών πλοίων και κατάφερε με δικές του πρωτοβουλίες να διατηρήσει με επιτυχία κάτω από την ίδια στέγη σχεδόν όλες τις εταιρείες πλοιοκτησίας επιβατηγών, οχηματαγωγών , ακτοπλοϊκών και κρουαζιεροπλοίων, την εποχή που υπήρχαν ακόμα κρουαζιερόπλοια με Ελληνική σημαία.

Η σφραγίδα του Ανδρέα Ποταμιάνου παραμένει και σήμερα ανεξίτηλη, καθώς η προσφορά του στον τομέα του επιβατηγού πλοίου συνεχίζεται με εύστοχες παρεμβάσεις και επιτυχημένες συμβουλές στα δρώμενα στον κλάδο.

Προσωπικά αισθάνομαι τυχερός που γνώρισα τον Γιώργο και τον Ανδρέα και συνεργάζομαι μαζί τους για δεκαετίες έχοντας αποκομίσει ανεκτίμητες εμπειρίες και από τους δύο στον κλάδο της Κρουαζιέρας.

Προ ημερών όπως γνωρίζετε, τον Ανδρέα Ποταμιάνο τίμησε και το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας για την προσφορά του στο Ελληνικό Επιβατηγό Πλοίο.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Λάμπρος
Γενικός Διευθυντής
MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.