11 Ιαν 2016

Πρωταθλητές οι Ελληνες πλοιοκτήτες σε αγορές πλοίων το 2015

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες βρέθηκαν για ακόμα μία χρονιά στην πρώτη θέση μεταξύ των αγοραστών μεταχειρισμένων ποντοπόρων πλοίων, τα οποία πουλήθηκαν κατά το 2015 ξεπερνώντας ακόμα και τους Κινέζους, τους Γερμανούςτους Νορβηγούς και τους Δανούς που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της λίστας.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» το ποσό που επενδύθηκε σε αυτά τα πλοία αγγίζει τα 5,1 δισ. δολάρια για 259 ποντοπόρα, σύμφωνα με υπολογισμούς του ναυλομεσιτικού οίκου Intermodal, ενώ ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις της VesselsValue.com.
Άλλες εκτιμήσεις, που συμπεριλαμβάνουν και συναλλαγές των οποίων το τίμημα δεν ανακοινώθηκε, μιλούν για ακόμα υψηλότερα ποσά.
Η Allied Shipbroking μιλά για 7,1 δισ. ελληνικών επενδύσεων σε 287 πλοία που αποκτήθηκαν στη δευτερογενή. Σε κάθε περίπτωση ελληνικά συμφέροντα εμφανίζονται να αγοράζουν το ένα από κάθε πέντε πλοία που πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.
Μεγάλο μέρος των επενδύσεων αυτών χρηματοδοτήθηκε τόσο από πωλήσεις παλαιότερων ή άλλων τύπων πλοίων και έσοδα από διαλύσεις όσο και από ίδια κεφάλαια και δανεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.