31 Ιουλ 2018

Η νέα γενιά αναδείχθηκε νικήτρια στο « 55ο Ράλλυ Αιγαίου »




Η επιμονή, η υπομονή και η σωστή προετοιμασία του κυβερνήτη Νίκου Φωτίου και του πληρώματός του ανταμείφθηκαν και το « Chiara Iason » κατέκτησε την πρωτιά στο «55ο Ράλλυ Αιγαίου», στην κατηγορία των ORCi. Ύστερα από την τελευταία ιστιοδρομία, ενός ιδιαίτερα δύσκολου, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αγώνα, οι ιστιοπλόοι του « Chiara Iason » αντίκρυσαν, για πρώτη φορά, ως νικητές τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.
Η νίκη τους απέδειξε ότι στον ιστορικό θεσμό του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης κερδίζει ο καλύτερα προετοιμασμένος και δεν υπάρχουν φαβορί ή προβλέψεις.
Διεκδικητές του βαρύτιμου τρόπαιου, ύστερα από τρεις ιστιοδρομίες, ήταν τρία σκάφη, με την πλειοψηφία των πληρωμάτων των δύο εξ αυτών (BulletEncode και ΑfricanaOptimum Team) να έχουν σταθερή παρουσία στο βάθρο των νικητών των τελευταίων διοργανώσεων. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν η σειρά ενός άλλου σκάφους να αναδειχθεί νικητής στον δύσκολο ελληνικό υδάτινο μαραθώνιο. « Τιμή μας που συναγωνιζόμαστε με καταξιωμένους ιστιοπλόους, όπως ο Δημήτρης Δεληγιάννης και ο Περικλής Λιβάς. Αυτή τη χρονιά το πολεμήσαμε πολύ. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα που αποτελείται από τον βασικό κορμό, στον οποίο προστέθηκαν νέα παιδιά και δύο ιστιοπλόοι από την ομάδα του « Team Optimum ». Οι καιρικές συνθήκες μας δυσκόλεψαν γιατί δε συναντήσαμε τους ανέμους που επικρατούν τέτοια εποχή στο Αιγαίο », δήλωσε ο Νίκος Φωτίου, παλαιός αθλητής του σερφ, ο οποίος ασχολείται με την αγωνιστική ιστιοπλοΐα της ανοικτής θάλασσας τα τελευταία δέκα χρόνια.


Η μπουνάτσα συντρόφευσε τους ιστιοπλόους του « 55ου Ράλλυ Αιγαίου » και στην τελευταία ιστιοδρομία. Μετά την εκκίνηση από την Πάρο, κάποιοι κυβερνήτες αποφάσισαν να χαράξουν ρότα προς τη Σέριφο και κάποιοι άλλοι προς τη Σύρο προκειμένου να βρουν τον αέρα που θα τους οδηγούσε στο Σούνιο. « Η σωστή επιλογή αποδείχθηκε ότι ήταν αυτή της Σερίφου. Η ομάδα του Νίκου Φωτίου κέρδισε δίκαια. Πρόκειται για νέα παιδιά που έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Εμείς δε δουλέψαμε όπως θα έπρεπε εξαιτίας και του τραυματισμού μου », δήλωσε ο Ολυμπιονίκης μας και κυβερνήτης του « BulletEncode », Δημήτρης Δεληγιάννης και ο συγκυβερνήτης, Σίμος Καμπουρίδης, πρόσθεσε: « Το Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας υδάτινος μαραθώνιος, που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Όποιος το κάνει σωστά ανταμείβεται. Δεν αποτελεί μονοπώλιο των μεγάλων σκαφών, επιβραβεύονται αυτοί που δουλεύουν περισσότερο. Συγχαρητήρια στην ομάδα του «ChiaraIason». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περσινός νικητής της διοργάνωσης, ο κυβερνήτης του «Team Optimum», Περικλής Λιβάς, ο οποίος αυτή τη χρονιά αγωνίστηκε ως πλήρωμα στο ρουμανικής ιδιοκτησίας σκάφους «AfricanaOptimum Team». «Νικητής αναδεικνύεται ο πιο άξιος. Η ομάδα του Νίκου Φωτίου έχει δουλέψει όλο το χρόνο και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν η πιο σταθερή. Ο αγώνας διαρκεί, σχεδόν, δέκα ημέρες. Δεν μπορείς να τον κερδίσεις με πυροτεχνήματα », τόνισε ο έμπειρος ιστιοπλόος.
Δυνατές ήταν οι ναυμαχίες και στην κατηγορία των ORC club. Τα σκάφη «Απήδαλος Ναυς» και «iSAIL» ισοβάθμησαν στη γενική κατάταξη και την πρώτη θέση κατέκτησε η «Απήδαλος Ναυς», με κυβερνήτη τον Παύλο Κούρκουλο, χάρη στην πρωτιά που είχε φέρει στην πρώτη ιστιοδρομία του αγώνα.
Η «αυλαία» της διοργάνωσης έπεσε  στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίο με την Τελετή Απονομής των τροπαίων στους νικητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.