22 Ιουλ 2018

Ιστιοδρομία - πρόκληση η πρώτη κούρσα του 55ου Ράλλυ Αιγαίου





Σε μία κούρσα, πραγματική πρόκληση, για ιστιοπλόους εξελίχθηκε η πρώτη ιστιοδρομία του «55ου Ράλλυ Αιγαίου». Ο Αίολος δε θέλησε να ανοίξει τον ασκό του στο μελτέμι και οι αγωνιζόμενοι επιδόθηκαν σε κυνήγι ανέμων προκειμένου να φτάσουν στο λιμάνι, στα Κατάπολα, στην Αμοργό ( περισσότερα από 140 ν.μ. ). Αγωνιζόμενοι και σε νυχτερινή πλεύση, κάτι που κάνει τη διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, να ξεχωρίζει, οι λάτρεις των ιστίων έδειξαν απαράμιλλη ιστιοπλοϊκή δεινότητα και η πλειοψηφία των σκαφών ολοκλήρωσαν κουρασμένοι αλλά ικανοποιημένοι τον αγώνα.

Η ιστιοδρομία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής με μπουκαδούρα, η οποία έσβησε την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όταν τα ιστιοφόρα βρίσκονταν, περίπου, στο Σούνιο. Οι υπεύθυνοι τακτικής, σε συνεργασία με τους κυβερνήτες, αποφάσισαν για την τακτική της πορείας προς Αμοργό και η νύχτα κύλησε με την αναζήτηση των ανέμων που θα τους βοηθούσαν να τερματίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρωί ( 15 ώρες μετά την εκκίνηση ) βρήκε το « BulletEncode » στη νήσο Δεσποτικό, νότια της Αντιπάρου, σε αντίθεση με το « AfricanaTeam Optimum », το οποίο προτίμησε να ακολουθήσει διαφορετική ρότα από τα υπόλοιπα σκάφη. « Αφήσαμε αριστερά τη Σέριφο, αντί της Κύθνου που επέλεξε ο υπόλοιπος στόλος. Αυτή η επιλογή έγινε, ύστερα από τη μελέτη των προγνώσεων των τελευταίων τριών ημερών και η επιλογή δικαίωσε τον εμπνευστή και υποστηρικτή της, Χάρη Μαυρογεώργη, ο οποίος, μαζί με τον Νίκο Λάζο, είναι υπεύθυνοι τακτικής », δήλωσε ο Περικλής Λιβάς, μέλος του πληρώματος του.
Την « κανονιά » στην Αμοργό πήρε το « BulletEncode », που τερμάτισε ύστερα από 19 ώρες ιστιοπλοΐας. « Το να κάνεις ιστιοπλοΐα νύχτα στο Αιγαίο είναι κούραση, αλλά και απόλαυση, οπότε η απόλαυση αντισταθμίζει την κούραση. Εμείς είχαμε μία σοβαρή ζημιά πριν βγούμε από τον Σαρωνικό. Ευτυχώς καταφέραμε και την φτιάξαμε για να μην εγκαταλείψουμε », τόνισε ο Σίμος Καμπουρίδης, συγκυβερνήτης του σκάφους.

Τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας για την κατηγορία ORCi είναι :  
1.     « BulletEncode » (κυβερνήτες: Δημήτρης Δεληγιάννης – Σίμος Καμπουρίδης),
2.     « Africana – Team Optimum » (κυβερνήτης: Laurentu Gaitan - Ρουμανία, ),
3.      « Chiara - Iason  » (κυβερνήτης: Νικόλαος Φωτίου).
Αύριο (23/7), τα πληρώματα, σε συνεργασία με επιστήμονες της «HELMEPA», θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό της παραλίας «Ναυάγιο», καθώς η εφετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην προστασία των θαλασσών, με το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσες μας».
Χορηγός του αγώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές είναι οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, καθώς και η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A.
Παρακολουθείστε την εξέλιξη του 55ο Ράλλυ Αιγαίου από τα αθλητικά κανάλια Novasports. Το ραντεβού θα είναι κάθε βράδυ στις 23:00 στο Novasports1HD από τις 20 έως και τις 29 Ιουλίου με το σύνολο των εκπομπών που θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Επίσης μετά τη λήξη των φετινών αγώνων και συγκεκριμένα την Τρίτη 31/7 στις 23:00 θα μεταδοθεί η ανασκόπηση του 55ου Ράλλυ Αιγαίου .Όλες οι παραπάνω εκπομπές θα μεταδίδονται απευθείας από το Novasports1HD, το Nova Go καθώς και από το WEB TV του novasports.gr. Οι καθημερινές ανταποκρίσεις θα επαναλαμβάνονται από τη συχνότητα του Novasports24HD από τις 00:30 το βράδυ έως και την επόμενη μέρα στις 17:00 καθώς και σε επανάληψη την επόμενη μέρα στις 18:00 από το Novasports4HD.
Την ζωντανή παρακολούθηση του αγώνα μέσω διαδικτύου θα υποστηρίξει, όπως κάθε χρόνο, η εταιρία G4s Telematix, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η αθλητική Εφημερίδα Sportime. Επίσης από τις σελίδες τους στο διαδίκτυο θα καλύπτουν το αγώνα το Sport24 και το We Love Sports, ενώ η συχνότητα του ραδιοφώνου Sport24-103,3 θα μεταδίδει καθημερινά νέα και ειδήσεις από τον αγώνα. Μπορείτε επίσης να «ακολουθείτε» τους αθλητές που θα ζουν για δέκα μέρες την αδρεναλίνη του Ράλλυ Αιγαίου από τα social media, της διοργάνωσης όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram, και το YouTube, πάντα με το hashtag #55aegeanrally.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.