4 Ιουλ 2018
Σπύρος Γκούμας: Ο μαθηματικός που δώρισε σύστημα e- learning σε 10 Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού
Αναδημοσίευση
από www.newmoney.gr
Με ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξ αποστάσεως κατάρτισης (e- learning) έχουν εφοδιαστεί οι 10 Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας. Χορηγός είναι η εταιρεία SQLearn, του Σπύρου Γκούμα η οποία στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές των ΑΕΝ να αποκτήσουν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και κυρίως δεξιότητες, με τρόπο σύγχρονο, αλλά και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα επόμενα τρία χρόνια.
«Το παρόν σύστημα, το οποίο έχει με επιτυχία εφαρμοστεί στις ναυτιλιακές εταιρείες, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, καθώς παρέχει ολοκληρωμένη διαχείριση της επιμόρφωσης που λαμβάνει χώρα τόσο πάνω, όσο και εκτός του πλοίου», και απευθυνόμενος στους σπουδαστές της ΑΕΝ συμπλήρωσε: «Θέλουμε να σας δώσουμε μία εικόνα και να έχετε μία βιωματική εμπειρία για τον τρόπο που θα εκπαιδεύεστε πάνω στα πλοία πηγαίνοντας να εργαστείτε στις ναυτιλιακές εταιρείες» επεσήμανε ο Σπύρος Γκούμας, ιδρυτής της SQLearn, ο οποίος είναι καθηγητής μαθηματικών.
Η πλατφόρμα aen.sqlearn.com περιλαμβάνει σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρισης της εκπαίδευσης (Training Matrix), καθώς και ψηφιακά μαθήματα που έχει υλοποιήσει η SQLearn σε συνεργασία με τη Theta Marine Consulting, η οποία παρείχε το πρωτογενές υλικό για τα μαθήματα.
Το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιείται ήδη από τη ναυτιλιακή αγορά για την επιμόρφωση και την κατάρτιση των πληρωμάτων, στο πλαίσιο μιας συνεχούς εκπαίδευσης σε ζητήματα που καλύπτουν απαιτήσεις της ασφάλειας, της σημαίας κλπ., τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν αντικαθιστά το ήδη ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών των ΑΕΝ, το σημαντικότατο ρόλο του εκπαιδευτικού και τα συγγράμματα που παρέχονται στους φοιτητές, αλλά συμπληρώνει με πρακτικές γνώσεις και σύγχρονες μορφές εξ αποστάσεως αυτοεξέλιξης την εκπαιδευτική διαδικασία.
Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται με προσωποποιημένο μοναδικό κωδικό για τον κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ η παρακολούθηση των ψηφιακών μαθημάτων προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή του εκπαιδευόμενου, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων (soft skills). Η δομή των ψηφιακών μαθημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές όπως 3D animation, είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τη θεωρία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Η λίστα των επιμορφωτικών ενοτήτων της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης της SQLearn, η οποία είναι πιστοποιημένη από τον αμερικάνικο Νηογνώμονα (ABS), εμπλουτίζεται συνεχώς, ενώ περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια εν πλω αλλά και τεχνικά ζητήματα ή και διαχείριση κρίσεων.
Η SQLearn ξεκίνησε την εγκατάσταση και παρουσίαση του εν λόγω συστήματος στις 25/1/18 από την ΑΕΝ Χίου, θέλοντας να τονίσει τη σημασία εξ αποστάσεως κατάρτισης στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, αλλά και να επικουρήσει, σε συγκεκριμένα πεδία, το έργο που ήδη προσφέρεται από την πολιτεία και τα Ιδρύματα που στέκονται αρωγοί στη ναυτική εκπαίδευση. Η εγκατάσταση του συστήματος ολοκληρώθηκε στις στις 10 Μαΐου στην ΑΕΝ Σύρου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.