3 Ιουλ 2018

Seanergy Maritime: Αύξηση τζίρου κατά 60% το α’ τρίμηνο του 2018

Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος


Αύξηση καθαρού κύκλου εργασιών κατά 60% παρουσίασε η Seanergy Maritime Holdings Corp.   το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017. Ανήλθε  στα  21,3 εκατομμύρια  δολάρια  έναντι  13,3 εκ
    Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 4,6 εκ. δολάρια έναντι  ζημιές 62 χιλ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2017.


    Η εταιρεία παρουσίασε σημαντική μείωση καθαρών ζημιών που είναι τώρα στα  3,4 εκ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με 6,3 εκ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2017
Στις 31 Μαρτίου 2018, τα ίδια κεφάλαια και τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας ανήλθαν σε 37,2 εκ. δολάρια και 8,2 εκ. δολάρια, αντίστοιχα.

 «Τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2018 είναι βελτιωμένα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2017. Συγκεκριμένα, πετύχαμε σημαντική βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας χάρη στα υψηλότερα επίπεδα των ναύλων, καθώς και στην προσθήκη του πλοίου M/V Partnership στον στόλο μας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, η οποία οδήγησε σε αύξηση 10% στις συνολικές ημέρες ιδιοκτησίας του στόλου» επεσήμανε ο  Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Ο μέσος ημερήσιος ναύλος (TCE) των πλοίων της εταιρείας ανήλθε στα 11.712 δολάρια, αυξημένος κατά 92% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017 που ανερχόταν στα 6.106 δολάρια. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2018, ο στόλος μας επωφελήθηκε σημαντικά από την ενίσχυση της ναυλαγοράς των φορτηγών πλοίων τύπου Capesize, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη στρατηγική τοποθέτηση της Εταιρείας στον κλάδο» και προσέθεσε:

«Η βελτίωση της ναυλαγοράς, οδήγησε σε ενίσχυση των οικονομικών μας μεγεθών, καθώς τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 4,6 εκ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με τις οριακές ζημιές 62 χιλ. δολαρίων στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καθαρά αποτελέσματα χρήσης επηρεάστηκαν και από μη ταμειακά έξοδα, τα οποία ανήλθαν σε 934 χιλ. δολάρια και σχετίζονται με αποσβέσεις των μετατρέψιμων ομολογιών μας.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2018 βελτιώσαμε περαιτέρω την κεφαλαιακή διάρθρωση της Εταιρείας μας. Οι προγραμματισμένες δόσεις αποπληρωμής των δανείων μας, οι οποίες ξεκίνησαν από το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σε συνδυασμό με την επιτυχημένη αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού του πλοίου Championship κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, συνέβαλλαν στην αύξηση των ιδίων κεφαλαίων κατά 10,5 εκ. δολάρια σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, από 26,7 εκ. δολάρια σε 37,2 εκ. δολάρια – μία αύξηση της τάξεως του 39%.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθαρή θέση της εταιρείας, αναπροσαρμοσμένη σύμφωνα με την τρέχουσα εμπορική αξία του στόλου μας, ανήλθε στα 40,7 εκ. δολάρια σε σχέση με 5,8 εκ. δολάρια στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017».

Αναφορικά με τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς ξηρού φορτίου, ο Σταμάτης Τσαντάνης δήλωσε ότι «το πρώτο τρίμηνο του 2018 επηρεάστηκε αρνητικά από τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη Βραζιλία που οδήγησαν σε πρόσκαιρη μείωση της εξαγωγικής δραστηριότητας σιδηρομεταλλεύματος. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου είδαμε μειωμένη ζήτηση για αντίστοιχες εισαγωγές από την πλευρά της Κίνας που ήταν αποτέλεσμα των κρατικών περιορισμών στη βιομηχανική παραγωγή με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και των εορταστικών εκδηλώσεων για το Κινέζικο Νέο Έτος. Παρόλα αυτά, η σημαντική μείωση στις παραδόσεις νεότευκτων πλοίων που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση στον μέσο όρο του ημερήσιου ναύλου του δείκτη "Baltic Capesize Index" συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2017. Για το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αναμένουμε ότι η ανάκαμψη στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας της κινέζικης χαλυβουργίας σε συνδυασμό με το χαμηλό επίπεδο παραγγελιών νεότευκτων φορτηγών πλοίων θα συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της τιμής των ναύλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.