30 Ιουλ 2018

ΑΝΕΚ: Αγόρασε και δεύτερο πλοίο μέσα στο 2018

Photo Credit-Marine Traffic

Στην αγορά δεύτερου πλοίου μέσα στο 2018 προχώρησε η ΑΝΕΚ. Πρόκειται για το οχηματαγωγό-Ro/Ro «Maestro Sea» το οποίο θα μετονομαστεί σε «ΛΥΚΤΟΣ». H εταιρεία θα το ναυλώσει στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη κεντρική Αμερική. Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1986 και έχει χωρητικότητα 9.200 τόνων dw. Είναι το δεύτερο πλοίο που αποκτά η ΑΝΕΚ μέσα στο 2018.

Την περασμένη άνοιξη αγόρασε έναντι 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων το «Grand Spirit» το οοίο μετονομάστηκε σε "Αστερίων 2" ιαπωνικής κατασκευής. Ναυπηγήθηκε το 1991 και εκτελούσε επί 20 και πλέον χρόνια δρομολόγια μεταξύ Ιαπωνίας, Κίνας και Νότιας Κορέας.Το πλοίο είναι δρομολογημένο στις γραμμές της Αδριατικής.
Η ΑΝΕΚ έκλεισε την οικονομική χρονιά του 2017 με κερδοφορία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Όπως επσήμανε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΑΝΕΚ «με την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της Μητρικής που ολοκληρώθηκε εντός του 2017, επιτυγχάνεται η διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας του Ομίλου, η αποκατάσταση του κεφαλαίου κίνησης και η ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης. Ωστόσο, η αύξηση της μέσης τιμής των καυσίμων κατά 30% περίπου σε σχέση με το 2016, είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του λειτουργικού κόστους, αλλά τα θετικά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2017, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οδήγησαν στη βελτίωση των καθαρών αποτελεσμάτων και στην ενίσχυση της καθαρής θέσης του Ομίλου. Τα πλοία της ΑΝΕΚ, το 2017 διακίνησαν συνολικά 1εκ. 40 χιλ. επιβάτες, έναντι 974 χιλ. το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 7%. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκναυλώσεις πλοίων της Εταιρείας στο πλαίσιο της αποδοτικότερης διαχείρισης του στόλου».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.