16 Ιουλ 2018
Την ελληνική σημαία ύψωσε το «Mykonos Palace» των Μινωϊκών Γραμμών
Την ελληνική σημαία ύψωσε το εγ/ογ «Mykonos Palace» παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και εκπροσώπων της διοίκησης των Μινωϊκών Γραμμών με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μιχάλη Χατζάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Μανιαδάκη. Όπως επεσήμανε ο ΥΝΑ «δημιουργήθηκαν περισσότερες από 120 νέες θέσεις εργασίας». Όλο το προσωπικό είναι Έλληνες όπως επισημαίνει η εταιρεία.
Το «Mykonos Palace» πρώην «Europa» ξεκίνησε δρομολόγια στην γραμμή Πειραιάς-Χανιά την περασμένη Κυριακή 15 Ιουλίου. Αναχωρεί καθημερινά από τον Πειραιά στις 16.00 και καταπλέει στα Χανιά στις 22.30. Από τα Χανιά στις 24.00 και θα φτάνει στον Πειραιά στις 06.30.
Το μήκος του είναι στα 214 μέτρα, το πλάτος στα 26 και το βύθισμα στα 6,7 μέτρα. Ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία της Fincantieri στην πόλη Sestri Ponente της Ιταλίας το 2002. Διαθέτει 732 κλίνες που διανέμονται σε 192 καμπίνες. Έχει μεταφορική ικανότητα 1.912 επιβατών και 821 ι.χ. οχημάτων ή 110 φορτηγών. Αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,50 κόμβων.
Το «Mykonos Palace» έχει ελληνικό πλήρωμα αυξημένης σύνθεσης ενώ είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο του Πειραιά. Πέρασε από τη θυγατρική των Μινωικών στη μητρική εταιρεία η οποία κατέβαλε 21 εκατομμύρια ευρώ για τις υποθήκες που υπήρχαν.
Ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωϊκών, Αντώνης Μανιαδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: « Η δρομολόγηση του Cruise Ferry MYKONOS PALACE,
ενός από τα πλέον σύγχρονα και πολυτελή πλοία στην κατηγορία του, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στη συγκεκριμένη γραμμή, θα ενισχύσει τον υγιή ανταγωνισμό, ενώ θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό και τον εμπορικό κόσμο».
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε:
«Ένα σύγχρονο πλοίο μπαίνει στη γραμμή Χανιά Πειραιάς Χανιά. Είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που ξεκίνησε με την εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στον προκάτοχό μου υπουργό Θοδωρή Δρίτσα και σε εμένα για τον εκσυγχρονισμό της Ακτοπλοΐας. Μέχρι τότε τα χρήματα που δαπανούσε το ελληνικό κράτος για τις άγονες γραμμές, τις οποίες εγώ αποκαλώ «αρτηρίες ζωής», εξυπηρετούσαν επιχειρηματικά συμφέροντα περισσότερο, παρά τα νησιά και την ελληνική κοινωνία.
Αυτή η πολιτική άλλαξε. Ξεκινήσαμε μια εργώδη προσπάθεια για πραγματική αναβάθμιση της Ακτοπλοΐας με όσο το δυνατόν περισσότερα και νεότερα πλοία, πιο αξιόπιστα, και σύγχρονα στην κατεύθυνση του σεβασμού και της εξυπηρέτησης του επιβάτη. Φτιάξαμε καινούριες γραμμές, όπως η γραμμή που εξυπηρετεί εσωτερικώς τα Επτάνησα και δε χρειάζεται πλέον οι Επτανήσιοι και τα φορτία, να ταξιδεύουν στην ηπειρωτική χώρα, για να πάνε από το ένα νησί στο άλλο» και συνέχισε:
« Επιπλέον έρχεται η καθιέρωση του δικτύου των υδροπλάνων για την εξυπηρέτηση των νησιών.
Συγκρουστήκαμε με νοοτροπίες και με συμφέροντα για να οργανώσουμε συνολικά όλη αυτή την προσπάθεια. Η Ακτοπλοΐα είναι ένα από τους 14 στόχους, που εξυπηρετεί το Εθνικό Σχέδιο Ναυτιλίας, το οποίο έχει καταρτίσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μεταξύ των στόχων αυτών είναι η Ποντοπόρος Ναυτιλία, η ναυπηγοεπισκευή, η οποία πλέον αφυπνίζεται, αλλά και η αναδιοργάνωση του Λιμενικού Σώματος, το οποίο έχει δείξει και αποδείξει τον επαγγελματισμό του και τον ανθρωπισμό του, διαχειριζόμενο τις προσφυγικές ροές, σημειώνοντας επιτυχίες στη δίωξη του λαθρεμπορίου όπλων καπνικών προϊόντων και ναρκωτικών, ενώ ταυτοχρόνως υποστηρίζει την Ακτοπλοΐα και τους επιβάτες της.
Η αναβάθμιση των γραμμών με περισσότερα και πιο νέα πλοία είναι ο στόχος του Υπουργείου, γιατί αυτά τα πλοία που μεταφέρουν και τουρίστες είναι από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας. Με τη δρομολόγηση αυτού του MYKONOS PARALCE, σηκώθηκε η ελληνική σημαία σε ακόμα ένα πλοίο, που αυτό είναι πάγιος στόχος του υπουργείου και δημιουργήθηκαν περισσότερες από 120 νέες θέσεις εργασίας.»
Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ως το τέλος της τετραετίας θα εγκαινιαστούν και νέες ακτοπλοϊκές γραμμές, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της κυβέρνησης να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της κοινωνίας, των νησιών και των νησιωτών. Για τα υδροπλάνα δήλωσε ότι «το σχέδιο νόμου ήταν πολύ περίπλοκο γιατί προβλέπονται προσθαλασσώσεις σε λιμάνια. Ήταν πρωτόγνωρο για την Ελλάδα και υπήρχαν πολλές δυσκολίες. Τώρα το σχέδιο νόμου οδεύει προς τη Βουλή και το δίκτυο θα γίνει σύντομα πραγματικότητα».
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, μετά την τελετή, ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε ότι δεν αγνοεί το παράπονο της Κρήτης για το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Όπως είπε, όταν η οικονομία δείξει τις νέες της δυνατότητες και όταν θα υπάρξει αποτέλεσμα από τις προσπάθειες που έχει κάνει για πρώτη φορά το Υπουργείο προς την Κομισιόν ώστε να γίνουν πράξη με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία οι διακηρύξεις της για την εδαφική συνοχή της Ευρώπης, τότε θα ενισχυθούν οι πόροι του Μ.Ι. με ευρωπαϊκά κονδύλια, και τότε θα υπάρξει ένα νέο αποτέλεσμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Αυτό είναι μέσα στα σχέδιά μας, δεν υπήρχε η δυνατότητα να ενταχθεί αμέσως η Κρήτη στο Μ.Ι. αλλά τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει να το κάνουμε».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.