13 Απρ 2018

Γιάννης Πλατσιδάκης: Yπερήφανος για την συνεχή ενίσχυση της Intercargo





Σε δύσκολες οικονομικά και γεωπολιτικά περιόδους,  σε  παγκόσμιο επίπεδο,  η Διεθνή Ένωση Εφοπλιστών Ξηρού Φορτίου-Intercargo,  υπό την προεδρία του Γιάννη Πλατσιδάκη, αυξάνει συνεχώς τη δύναμη και τα μέλη της διαδραματίζοντας καταλυτικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις.
Μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2018, η Ένωση αύξησε τα μέλη της σε αριθμό πλοίων και φθάνουν πλέον τα 1.857 με  συνολικό τονάζ 168 εκατομμύρια τόνους dw από 1.510 το 2017 και σε σύνολο 10.000 πλοίων.

Το 50% των πλοίων  που εγγεγραμμένα στην Ένωση  αυτών είναι ελληνικών συμφερόντων καθώς και το 35% των εταιρειών.
 
Επίσης, 60 πλοία είναι στον πρoθάλαμο για να πιστοποιηθούν από την Intercargoι εταιρείες-μέλη  της  έχουν σπάσει  το φράγμα των 150 σε αριθμό.

Ο Γιάννης  Πλατσιδάκης το όνομα του οποίου  βρίσκεται στο Top 100 της Lloyds List μαζί με τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και 12 Ελληνες πλοιοκτήτες, δηλώνει υπερήφανος για τη συνεχή ενίσχυσή της, κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι η σκληρή και ουσιαστική δουλειά που γίνεται εκτιμάται από τη διεθνή κοινότητα των πλοιοκτητών.

«Στην Intercargo δουλεύουμε για τις λύσεις των προβλημάτων, αλλά και προληπτικά ώστε να τα αποφεύγουμε. Οι εταιρείες έχουν πολλά οφέλη με την ένταξή τους σε αυτήν. Βρίσκουν βήμα για να αναφέρουν τα προβλήματά τους και να βρουν λύση. Μέσω της Διεθνούς Ενωσης Εφοπλιστών Ξηρού Φορτίου έχουν λόγο στα διεθνή φόρα», υπογραμμίζει.

Ο Γιάννης Πλατσιδάκης από το 1989 μέχρι σήμερα είναι εντεταλμένος σύμβουλος της Anangel Maritime Services Inc. και στη συνέχεια του Ομίλου Αγγελικούση.

H σημασία της Ιntercargo για τη ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία επηρεάζεται από τους δύσκολους καιρούς της ναυλαγοράς και του παγκόσμιου εμπορίου, παραμένει σε υψηλό επίπεδο.
Η Ιntercargo εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ανεξάρτητων πλοιοκτητών ξηρού φορτίου και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τόσο στους κόλπους του Ιnternational Μaritime Οrganization (IMO) όσο και στα διεθνή ναυτιλιακά και ναυτικά φόρα.
Δημιούργημα του αείμνηστου Αντώνη Χανδρή, πριν από 35 χρόνια, η Intercargo παραμένει μέχρι και σήμερα ένα πολύτιμο θεσμικό όργανο για τη διεθνή πλοιοκτησία, που εξειδικεύεται στα Bulk Carriers και έχει ιδιαίτερη, ουσιαστική, αλλά και συναισθηματική αξία η διατήρηση του ελληνικού χρώματος στην προεδρία της, ενώ στέλνει και ένα δυναμικό μήνυμα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.