16 Απρ 2018

Κανονικά η απεργία της ΠΝΟ παρά την ενσωμάτωση πρότασης για τις ενδομεταφορές

Την ενσωμάτωση των προτάσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στο σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων, αποφάσισαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας.

Κύκλοι της ΠΝΟ επεσήμαναν στο newmoney.gr ότι πρόκειται για ένα από τα προβλήματα που έχουν θέσει στο υπουργείο οι συνδικαλιστές. Εκκρεμούν ακόμα σοβαρά προβλήματα, όπως το συνταξιοδοτικό, οι συνθέσεις στα πλοία της Αδριατικής κ.α. και τόνισαν ότι η 24ωρη απεργία που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Το ΥΝΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας, αφού μελέτησαν τις προτάσεις που υπέβαλε η ΠΝΟ στο Υπουργείο, σχετικά με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές, αποφάσισαν να τις ενσωματώσουν στο εν λόγω σχέδιο απόφασης, όπως είχαν υποσχεθεί στη διοίκηση της ΠΝΟ, κατά τη συνάντησή τους την προηγούμενη εβδομάδα.
Επιπλέον οι κκ Κουρουμπλής και Τεμπονέρας επαναλαμβάνουν ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας παραμένει ανοιχτό στο διάλογο για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων Ναυτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.