21 Απρ 2018

Η οικογένεια Μάλλιου (SeaBright) δίνει τα φώτα της στην παγκόσμια ναυτιλία!

Ο Παναγιώτης, ο Αναστάσιος και ο Ηλίας Μάλλιος
Αναδημοσίευση
από το www.newmoney.gr

Η δημιουργία ενός δυνατού ελληνικού brand name στον ναυτιλιακό εξοπλισμό μέσω της καινοτομίας και βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων είναι το μεγάλο στοίχημα των Ελλήνων επιχειρηματιών της ναυτιλίας.  Με την πάροδο των τελευταίων ετών και μέσα από συνεχή προσπάθεια απέναντι σε εταιρείες κολοσσούς η πρόοδος είναι εντυπωσιακή. Από τις πρωτοπόρες εταιρείες είναι η  SeaBright η οποία κατακτά την παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά. Κατασκευάζει φωτιστικά σώματα για πλοία, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ξεχωρίζει για την καινοτομία της  ενώ δραστηριοποιείται  στο εμπόριο ηλεκτρολογικού υλικού για πλοία.


«Δώσαμε στους ανταγωνιστές μας και στους πελάτες μας να καταλάβουν ότι στην Ελλάδα δεν παράγουμε μόνο λάδι» επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής  Παναγιώτης Μάλλιος, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Ηλία που είναι Διευθυντής Εξαγωγών εισήλθαν σταδιακά  στην εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας τους Αναστάσιος και την ανέπτυξαν εκτός ελληνικών συνόρων: «Η κρίση του 2008 μας έκανε να καταλάβουμε ότι είναι μονόδρομος οι εξαγωγές. Έπρεπε  να βελτιώσουμε την παραγωγής μας στο επίπεδο των ανταγωνιστών για να μπορέσουμε να βγάλουμε τα προϊόντα μας έξω.
Έχουμε κάνει αρκετά σημαντικά βήματα στην καινοτομία. Ακολουθούμε τις νέες τεχνολογίες και είμαστε, πλέον, από τους καλύτερους κατασκευαστές προβολέων led με τις μεγαλύτερες αποδόσεις σε διάρκεια χρήσης. Προχωράμε με πολύ σκληρή δουλειά. Οι εποχές μάς κάνουν να δουλεύουμε σκληρότερα από ποτέ».

Η εταιρεία έκανε δυναμικό άνοιγμα σε δύο σημαντικές αγορές. Στις ΗΠΑ και στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα στο Γκστάαντ, ενώ κυκλοφορεί καινούργια σειρά προϊόντων με στόχο τη σημαντική αύξηση του τζίρου της. Από το 2010 έως το 2015 η SeaBright  πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 800.000 ευρώ, ενώ για τη διετία 2017-2018 υλοποιεί πρόγραμμα ύψους 400.000 ευρώ.
«Είμαστε μόλις η δεύτερη εταιρεία στον κόσμο με καθαρά ναυτιλιακό προσανατολισμό που θα κυκλοφορήσουμε αντιεκρηκτικά φωτιστικά. Πρόκειται για φωτιστικά τα οποία δεν δημιουργούν σπινθήρες ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος της έκρηξης. Τοποθετούνται σε υγραεριοφόρα πλοία-LNG και σε δεξαμενόπλοια» δηλώνει ο Π.Μάλλιος: «Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να δουλέψουμε σε  όλους τους τύπους πλοίων.»

Για τις δραστηριότητες της εταιρείας στο εξωτερικό  μιλάει ο Ηλίας Μάλλιος:
«Ανοίξαμε γραφείο πωλήσεων με έδρα το Μαϊάμι. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε στρατηγικής σημασίας συνεργασίες με εταιρείες κολοσσούς της κρουαζιέρας όπως η Ρrincess  οι οποίες εδρεύουν στο Μαϊάμι. Η συνεργασία μας βασίζεται στην αναβάθμιση του υπάρχοντος στόλου τους σε τεχνολογία led. Η όλη διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο. Μετά από διάφορες δοκιμές  που πραγματοποιήθηκαν από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες έχουμε προχωρήσει στο στάδιο των παραδόσεων ορισμένων πλοίων τα οποία διαρκώς αυξάνονται λόγω της ποιότητας και μεγάλης αποδοτικότητας τα οποία χαρακτηρίζουν το προϊόν. Είμαστε από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρείες στις οποίες επέδειξαν εμπιστοσύνη οι κορυφαίες εταιρίες κρουαζιέρας».
Η συζήτηση στρέφεται στην Πολωνία: «Τον επόμενο μήνα ανοίγουμε το γραφείο   πωλήσεων στην Πολωνία. Η αγορά και τα ναυπηγεία της Πολωνίας αποτελούν μεγάλο στόχο για εμάς τα επόμενα χρόνια. Η κίνηση αυτή προσβλέπει όχι μόνο στην αγορά αυτή αλλά και στη διαχείριση και ενδυνάμωση ενός δικτύου πωλήσεων το οποίο αποτελείται από την Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία και Ρωσία».
Όμως η SeaBright εισήλθε και στην αγορά της Κίνας με συμβόλαιο για τέσσερα νεότευκτα πλοία:
«Η Κίνα αποτελεί μια αγορά ταμπού για τους περισσότερους Ευρωπαίους κατασκευαστές οι οποίοι προσπαθούν να την αποφεύγουν λόγω του τεράστιου ανταγωνισμού ο οποίος υπάρχει με τους Κινέζους κατασκευαστές. Κατά γενική ομολογία τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ποιότητα την οποία διαθέτει ένα ευρωπαϊκό προϊόν καθώς και την πιστοποίηση. Στη δική μας περίπτωση μεγάλο ρόλο έπαιξε από τη μια μεριά η ποιότητα των προϊόντων μας η οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας σε συνδυασμό με την πολύ ανταγωνιστική τιμή την οποία προσφέραμε» τονίζει ο Ηλίας Μάλλιος.

Το επόμενο κεφάλαιο αφορά το άνοιγμα στην Τουρκία:

«Η Τουρκία βρισκόταν πάντα στον εξαγωγικό χάρτη της εταιρίας καθώς  ήταν η  πρώτη χώρα εξαγωγής των προϊόντων μας. Πλέον έχουμε καταφέρει να ελέγχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς αυτής στο κομμάτι του φωτισμού και να βρισκόμαστε στη πρώτη θέση προτίμησης των μεγαλύτερων ναυπηγείων της γειτονικής χώρας» και προσθέτει:
«Επίσης,  καταφέραμε να μπούμε και στην αγορά αλιευτικών πλοίων τα οποία ναυπηγούνται   για λογαριασμό Νορβηγών. Τα πλοία αυτά είναι ειδικών προδιαγραφών και εξειδικεύονται στην αλιεία τόνου και σολομού για τους οποίους χρειάζεται να πλεύσουν σε αρκετά ανοιχτές και κρύες θάλασσες. Και ας μην ξεχνάμε το φαινόμενο της πολικής νύχτας το οποίο διαρκεί για 6 μήνες στα κράτη αυτά με αποτέλεσμα η νύχτα να διαρκεί σχεδόν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι του φωτισμού για τους πλοιοκτήτες αυτούς και τις επενδύσεις οι οποίες γίνονται στον εν λόγω τομέα».

Η SeaBright  έχει σε εξέλιξη μεγάλο πρόγραμμα για αναβάθμιση του  φωτισμού σε led σε περίπου 60 PCTC πλοία που μεταφέρουν καινούργια αυτοκίνητα.
Πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο που είχε με τα ναυπηγεία  STX France, το 66% των οποία αγόρασαν  τα  ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri. Η συμφωνία αφορά τον εξοπλισμό   δύο επιπλέον κρουαζιερόπλοιων έως το 2020

«Μετά την επιτυχημένη συνεργασία μας με το ναυπηγείο της STX για την παράδοση όλου τεχνικού φωτισμού καθώς και των προβολέων τεχνολογίας led για τα δύο νέα κρουαζιερόπλοια της MSC Meraviglia & Bellissima, 315 μέτρων το καθένα, ανανεώσαμε το συμβόλαιο μας προ λίγων εβδομάδων για ακόμη δύο. Πρόκειται για 2 υπερσύγχρονα κρουαζιερόπλοια των οποίων οι μηχανές θα τροφοδοτούνται με LNG, με μεταφορική ικανότητα  6.850 επιβατών και μήκους 330 μέτρων» υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Μάλλιος.  

Οκτώ νέα προϊόντα μέσα στο 2018

Ακολουθώντας της ρυθμούς του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού η SeaBright  προχωράει στη κατασκευή οκτώ  νέων προϊόντων για το 2018 συμπεριλαμβανομένου του αντιεκρηκτικού φωτισμού.

«Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση η οποία θα μας καταστήσει μάλιστα τους μοναδικούς κατασκευαστές τέτοιου τύπου εξοπλισμού σε Ελλάδα και Βαλκάνια και θα βοηθήσει στρατηγικά στη περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας τα επόμενα χρόνια σε πολύ μεγάλο βαθμό» δηλώνει ο Παναγιώτης Μάλλιος ο οποίος στη συνέχεια αναφέρεται στην οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας: 

«Όλα τα παραπάνω ίσως να μην είχαν επιτευχθεί ποτέ αν κατά το παρελθόν δεν είχαν δημιουργηθεί σωστές οικονομικές βάσεις για την ανάπτυξη της εταιρείας ειδικά μέσα στα χρόνια της βαθιάς κρίσης και της υπέρμετρης φορολογίας. Αυτό οφείλεται στον ιδρυτή της εταιρείας και πατέρα μας Αναστάσιο Μάλλιο. Είμαστε τυχεροί γιατί παρά το πείσμα των καιρών μπορούμε να εξακολουθούμε να επενδύουμε σε νέα προϊόντα, γραμμές παραγωγής, νέες αγορές και να μας επιτρέπεται να παίρνουμε ρίσκα τα οποία βασίζονται στην πολύ καλή οικονομική διαχείριση η οποία ακολουθήθηκε κατά τα χρόνια της οικονομικής ευδαιμονίας χωρίς υπερβολές και αλόγιστους δανεισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.