21 Απρ 2018

Σ.Θεοφάνης: Ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ στην πράξη δεν είναι ανταγωνιστικά λιμάνια







Πολύ συζήτηση γίνεται πλέον για το κατά πόσο ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ είναι θα είναι  ανταγωνιστικά λιμάνια. Η απάντηση που δίνεται από τον ΟΛΘ προσπαθεί να ρίξει τους τόνους.  
 «Τα δύο λιμάνια, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη, αναφέρονται σε διαφορετικές αγορές. Ο Πειραιάς στην Αττική ενδοχώρα που είναι ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και λειτουργεί ως λιμάνι μεταφόρτωσης και κεντρικό λιμάνι της Μεσογείου.
Η Θεσσαλονίκη έχει άλλα χαρακτηριστικά με κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό. Είναι το μεγάλο εξαγωγικό λιμάνι της χώρας. Τα δύο λιμάνια στην πράξη δεν είναι ανταγωνιστικά» δηλώνει ο Σωτήρης Θεοφάνης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο ο Boris Wenzel, διευθύνων σύμβουλος της Terminal Link και αναπλ. Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΛΘ
 «Στην Κοινοπραξία μας, εκτός απ' την Terminal Link, συμμετέχει και η China Merchant Port International, που είναι η έκτη μεγαλύτερη εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο και μεγάλος ανταγωνιστής της Cosco. Πρέπει να γίνουμε λιμάνι που θα μπορεί να υποδέχεται πλοία με μεγάλο βύθισμα. Είναι λιμάνι εξαγωγικό και είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς ως Terrminal δεν είχαμε μέχρι τώρα παρουσία στην περιοχή. Έχουμε ανταγωνιστές κυρίως σε λιμάνια της Ρουμανίας και της Αδριατικής».
Ο αναπληρωτής  διευθύνων σύμβουλος και γεν. Εμπορικός διευθυντής του ΟΛΘ, Rui Pinto τόνισε πως πρόκειται για πολύ σημαντικό λιμάνι για την Ελλάδα, ειδικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Είναι σημαντικός ο ρόλος του λιμανιού για την ανάπτυξη της χώρας και στρατηγικής σημασίας. Το λιμάνι επηρεάζει περιοχές και έξω απ' τα σύνορα της Ελλάδας, όπως η Βουλγαρία και το FYROM τις οποίες εξυπηρετούμε. Στόχος του ΟΛΘ είναι να δέχεται πλοία με μεγάλο βύθισμα που θα αλλάξει τελείως το ρόλο του και τη σημασία του. Η εξυπηρέτηση του ΟΛΘ είναι μέχρι σήμερα στις όμορες γεωγραφικά χώρες όμως μπορεί να φθάσει μέχρι τις χώρες στην Κεντρικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.