24 Απρ 2018

Το TRIMORE SwimRun Hydra άνοιξε τα φτερά του


Στο Δημαρχείο της Ύδρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, της διοργάνωσης SwimRunHydra που θα γίνει στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού  το διάστημα  16-18 Νοεμβρίου.
Οι διοργανωτές παρουσίασαν το όραμά τους για τον αγώνα, που είναι η καθιέρωσή του ως θεσμός στην Ύδρα, να αυξήσει τις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, τις παιδικές δραστηριότητες, να μυήσει περισσότερους ανθρώπους στο νέο σπορ, να προσελκύσει ξένους αθλητές και επισκέπτες και να πετύχει τη μεγαλύτερη προβολή του τόπου διεξαγωγής.

Επεσήμαναν ότι είναι το πρώτο SwimRun που γίνεται στη Μεσόγειο ενώ  συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ύδρας και ο Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος.

«Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε αγώνες με χαρακτηριστικό την πρωτοτυπία. Η Ύδρα συνεχίζει μια παράδοση στη διοργάνωση τρεξίματος και κολύμβησης. Μεγάλος στόχος μας, βέβαια, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε έναν τομέα, όπου απασχολείται η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού στο νησί. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά για να βγούμε κερδισμένοι» δήλωσε ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο επικεφαλής της TRIMORE, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας δήλωσε: «Θα είναι ένα ξεχωριστό πολυήμεροPremium Multisport Event, με δράσεις τόσο για παιδιά (αγώνες πόλο στο λιμάνι, ποδηλατική βραδυπορία σε δύο διαδρόμους στην προβλήτα, σκάκι) όσο και για μεγάλους (βραδινός περίπατος σε μονοπάτια του νησιού). Ο κυρίως αγώνας του SwimRun θα γίνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Είναι ένα δύσκολο και σκληρό σπορ που ξεκίνησε από τις σκανδιναβικές χώρες και θα γίνει για πρώτη φορά σε χώρα της Μεσογείου. Φέτος επιλέξαμε να κάνουμε τον αγώνα σε ήπια σχετικά διαδρομή με την συμμετοχή 50 ζευγαριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι πρώτοι νικητές αναμένεται να τερματίσουν μετά από δύο ώρες, αλλά στον πρώτο αυτό αγώνα δεν θα βάλουμε χρονικό περιορισμό ολοκλήρωσης του αγώνα. Στόχος είναι να αγαπήσει το άθλημα πρώτα απ' όλους ο κόσμος. Το άθλημα απαιτεί να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, ενώ και οι παροχές στους αγωνιζόμενους είναι μεγάλες. Θέλουμε όλοι να ζήσουν ξεχωριστές εμπειρίες και να συμμετέχουν και κάτοικοι της Ύδρας. Ο αγώνας θα γίνει ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν .
Η κα Αναστασία Μαυρομάτη, γραμματέας του ιστορικού Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου, , τόνισε την ιστορία του συλλόγου, την στήριξη-πίστη στη διοργάνωση και την πεποίθηση ότι «μαζί, θα δημιουργήσουμε κάτι πρωτόγνωρο»!

Τι είναι το SwimRun: Δύο αθλητές σε ζευγάρι (δύο άνδρες μαζί, δύο γυναίκες ή ανάμεικτα σε οποιαδήποτε ηλικία) που είναι δεμένοι με ένα σχοινί δέκα μέτρων μεταξύ τους, καλούνται να τρέξουν και να κολυμπήσουν μαζί. Από το ένα άθλημα θα πηγαίνουν στο άλλο και αντιστρόφως. Στην περίπτωση της Ύδρας θα κολυμπήσουν 3,8 χιλιόμετρα και θα τρέξουν 12,7 χιλιόμετρα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Για αυτό και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο ώστε οι καιρικές συνθήκες να είναι ένα ακόμη εμπόδιο για τους αθλητές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για να καταφέρουν να τερματίσουν (πρέπει να τον κουβαλούν μαζί τους σε όλη τη διάρκεια του SwimRun), όπως paddles (χεράκια), pull buoy (βαρελάκι) και παπούτσια που θα τα φορούν καθ' όλη τη διάρκεια του αγωνίσματος. Δεν επιτρέπεται βοήθεια από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και να τερματίσει μαζί..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.