4 Απρ 2018

510. 000 ευρώ για το λιμάνι της Σύμης από το Υπ. Οικονομίας

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Χαρίτσης, αποφάσισε την επιχορήγηση με 510.000€ του Δήμου Σύμης για τον σκοπό της αποκατάστασης των ζημιών του λιμανιού του νησιού, μετά την καταστροφική πλημμύρα τον Νοέμβριο του 2017.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού:

«Η παραπάνω δράση έρχεται σε συνέχεια πολλών προσπαθειών που έχουν ήδη συντελεστεί, ώστε το νησί να ξεπεράσει τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν λόγω των μεγάλων καταστροφών.
Η Σύμη δεν αφέθηκε στο έλεος των καταστροφών: Τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις του νησιού, που επλήγησαν, αποζημιώθηκαν με 5.000 ο καθένας και 8.000 αντίστοιχα, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ ειδικές ρυθμίσεις έγιναν για το πάγωμα των βεβαιωμένων οφειλών. Το έργο για την ανάπλαση και αποκατάσταση της Κεντρικής Πλατείας της Σύμης, εντάχθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Νοτίου Αιγαίου, με χρηματοδότηση 520.000 €.
Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης προχώρησε σε έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ στο Δήμο Σύμης μέσω του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών.
Πρόσφατα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης, μέσω της ΓΓ του Υπουργείου, ενέκρινε 1εκ ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στις οδικές υποδομές του νησιού. Με απόφαση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου ενέκρινε επιχορήγηση του Δήμου Σύμης, με 300.000€, για την επισκευή και συντήρηση των μονάδων αφαλάτωσης που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα, ενώ προχώρησε και σε έκτακτη επιχορήγηση με 80.000€ του Δήμου για την πληρωμή αποκλειστικά των δαπανών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της αφαλάτωσης, σημαντική τις μέρες της θεομηνίας για την ύδρευση του νησιού».
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχολίασε πως η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι λειτουργεί έγκαιρα και αποτελεσματικά στις περιπτώσεις εκείνες που πολίτες μας βρίσκονται στο έλεος φυσικών καταστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.