27 Απρ 2018

Αργ.Στασινάκης: Αναγκαία η ψηφιακή τεχνολογία για τη μείωση της εκπομπής αερίων από τη ναυτιλία



 «Η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία  χρειάζεται να κινηθεί πιο γρήγορα προς την κατεύθυνση της ψηφιακής τυποποίησης-digital standardization-αν θέλει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Την επισήμανση αυτή έκανε, μιλώντας στο Συνέδριο Maritime Technology Conference στην Σιγκαπούρη,  ο Αργύρης Στασινάκης εκ των ιδρυτών της start up εταιρείας, «Χάρτης Πλοίων Πραγματικού Χρόνου» γνωστής ως MarineTraffic.


Όπως τόνισε  για να επιτευχθεί η μείωση του αποτυπώματος της ναυτιλίας στη ρύπανση της ατμόσφαιρας σύμφωνα με του στόχους που έχει θέσει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός –ΙΜΟ,  θα πρέπει να συνεργαστούν περισσότερο στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών, οι ναυτιλιακές εταιρείες, τα ναυπηγεία, οι κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού, τα λιμάνια,  και οι εταιρείες τεχνολογίας.

"Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία δεν είναι  μόνο θέμα  επιλογής καυσίμου και σχεδιασμού ενός πλοίου. Θα πρέπει να αναπτύξει όλη η ναυτιλιακή βιομηχανία την τεχνολογική της ευφυΐα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν η βιομηχανία καταφέρει να δημιουργήσει ένα δίκτυο με καταχώριση δεδομένων τα οποία θα είναι προετοιμασμένη να μοιραστεί με όλα της τα μέλη.   Και  για να συμβεί αυτό θα πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα με ανοικτό μυαλό προκειμένου να εκμεταλλευτεί η κοινότητα τν τεράστιο όγκο δεδομένων που συγκεντρώνονται  κάθε μέρα. Να κάνουμε μία ανοικτή προσέγγιση» και προσέθεσε:

«Ως εταιρεία η  MarineTraffic πιστεύει ότι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας πρέπει να συμμετάσχουν στη λήψη μιας ολιστικής προσέγγισης για τη βελτιστοποίηση του ταξιδιού ενός πλοίου.  Τα ανοικτά δεδομένα και η διαφάνεια μπορούν να συμβάλουν θετικά στη συνολική ανταγωνιστικότητα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, βελτιώνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα» και κατέληξε:

"Πιστεύω  με ζέση  στην έννοια της θετικής ανατάραξης στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Τα οφέλη από τη συγκέντρωση  καλύτερων δεδομένων είναι σημαντικά: χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, χαμηλότερες εκπομπές αερίων, βελτιωμένη πληρότητα θέσεων για τα πλοία, αυστηρότερα χρονικά παράθυρα για την παροχή υπηρεσιών".

ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.