26 Απρ 2018

METIS: Κέρδισε το βραβείο «Service Provider of the Year» για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Ναυτιλία





Η ελληνική  καινοτόμος τεχνογνωσία στη ναυτιλία διακρίνεται  στα διεθνή fora. Την περασμένη Τρίτη  η  start up  εταιρεία METIS CYBERSPACE TECHNOLOGY SA κέρδισε το βραβείο  Service Provider of the Year, στο Αμβούργο, στη διάρκεια του Green Maritime Forum 2018.  Συναγωνίστηκε  με τέσσερις βορειοευρωπαϊκούς κολοσσούς του κλάδου και ξεχώρισε.  
Πιο συγκεκριμένα, η METIS  παρουσίασε την πιο καινοτόμο  τεχνολογία η οποία έχει ως αποτελέσματα τη μείωση των περιβαλλοντικών περιπτώσεων του πλοίου.  

Η ελληνική εταιρεία  έχει δημιουργήσει ένα  σύστημα μέσω του οποίου ο έλεγχος του κάθε πλοίου μπορεί να γίνεται  εξ αποστάσεως  μέσω  ενός «εικονικού εργαζόμενου» που  έχει τη μορφή υπολογιστή  στον οποίο ο πλοιοκτήτης θέτει ένα ερώτημα  και έχει την απάντηση ελάχιστα  δευτερόλεπτα. Παράλληλα το μηχάνημα αυτοβελτιώνεται! Μαθαίνει τα «χούγια» του κάθε πλοίου και αντιδρά ανάλογα.
Έως τώρα  τα πληρώματα των πλοίων και κατά κύριο λόγο ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός ήταν εκείνοι  που  είχαν  τη γνώση την εμπειρία  και την απόλυτη ευθύνη πάνω στο πλοίο  και τους περιέβαλε με πλήρη εμπιστοσύνη ο πλοιοκτήτης.
Σήμερα είναι μία νέα εποχή και για τη ναυτιλία Η ψηφιακή εποχή. Και  οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν μία απαίτηση. Να  έχουν  αξιόπιστη, ακριβή και σε πραγματικό χρόνο εικόνα για το τι γίνεται στο στόλο τους, οπουδήποτε και αν βρίσκονται τα πλοία τους, όσο αφορά την πορεία του πλοίου, την ταχύτητα, την κατανάλωση καυσίμων, την κατάσταση του φορτίου κλπ.
Η ομάδα των ιδρυτών της MΕTIS  σχεδίασε και δημιούργησε ένα πρωτοποριακό  σύστημα  το οποίο αξιοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας παγκοσμίως και στηρίζεται σε καινοτόμες ηλεκτρονικές συσκευές, τεχνητή νοημοσύνη, και ό,τι πιο πρωτοποριακό υπάρχει παγκοσμίως στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.
 Η  τεχνολογία των “Learning machines” δηλαδή η τεχνολογία της MΕTIS,  αυτοβελτιώνεται. Μαθαίνει τις ιδιαιτερότητες του κάθε πλοίου και του κάθε μηχανήματος που είναι εγκατεστημένο μέσα στο πλοίο και προσαρμόζεται ώστε να μπορεί να αντιληφθεί περιπτώσεις επικείμενων βλαβών εγκαίρως, πριν αυτές γίνουν, να κάνει διάγνωση  και γενικότερα να βοηθάει στη διαχείριση ενός στόλου.  
Αυτό που δίνει προστιθέμενη αξία στις ναυτιλιακές εταιρείες και αυτό που τους προσφέρει η MΕTIS είναι ένας προσωπικός  βοηθός, ένας εικονικός-virtual βοηθός-   στην υπηρεσία του κάθε στελέχους της ναυτιλιακής εταιρείας, ο οποίος  εργάζεται  ακατάπαυστα  24 ώρες το 24ωρο,  παρακολουθεί όλα τα πλοία της  εταιρείας  και καταγράφει χιλιάδες ενδείξεις-μετρήσεις και σήματα που προέρχονται από τα πλοία. Βγάζει πολύτιμα συμπεράσματα, είναι στη διάθεση της ναυτιλιακής για οποιαδήποτε ερώτηση,  την οποία απαντά  αμέσως, στέλνει ειδοποιήσεις όταν διαπιστώσει ότι έχει συμβεί ένα γεγονός για το οποίο πρέπει να ενημερωθεί η ναυτιλιακή  και προετοιμάζει αναφορές είτε προγραμματισμένες είτε μετά από απαίτηση του πλοιοκτήτη.
Με τον τρόπο αυτό  διευκολύνεται το έργο των ναυτιλιακών εταιρειών, αυξάνεται  η παραγωγικότητα και υπάρχει σοβαρός έλεγχος του λειτουργικού κόστους αρχίζοντας  από την κατανάλωση του καυσίμου και φθάνοντας μέχρι την  αποτελεσματική τήρηση των υποχρεωτικών κανονισμών που ισχύουν για τη ναυτιλία παγκοσμίως».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.