11 Απρ 2018

Στέλιος Χατζηιωάννου: Προσεχώς σύζυγος και πατέρας

Αναδημοσίευση
από το www.protothema.gr

Ο Mr easyJet βρήκε στο πρόσωπο της Iρλανδής διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων, Ορλα, τη γυναίκα που για χάρη της θα εγκαταλείψει το club των εργένηδων. Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει λάβει από το βρετανικό παλάτι τον τίτλο του Sir, όχι μόνο προβάρει το γαμπριάτικο κοστούμι, αλλά περιμένει και το πρώτο του παιδί

Μπορεί ως τώρα να είχε τη φήμη ενός από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της εργένικης ζωής, ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον γνωστό σε όλους Στέλιο Χατζηιωάννου, εμπνευστή και ιδιοκτήτη της easyJet που άλλαξε δραστικά το status quo στις αερομεταφορές, κάνοντας το αεροπορικό ταξίδι προσιτό σε όλους. Αφού χόρτασε από κοσμικότητες, ξέφρενα πάρτυ και περιπέτειες με πανέμορφες γυναίκες, είναι πλέον έτοιμος να νοικοκυρευτεί καθώς, όπως φαίνεται, βρήκε τον έρωτα της ζωής του. Η επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα το επιβεβαιώνει. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο ο επιχειρηματίας, συνδυάζοντας και κάποιες επαγγελματικές του υποχρεώσεις στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη μητέρα του Νέδη προκειμένου να της συστήσει τη γυναίκα που πρόκειται να παντρευτεί και να της ανακοινώσει από κοντά τα ευχάριστα, ότι δηλαδή σε περίπου έξι μήνες θα γίνει πατέρας.

Φίλοι της οικογένειας αναφέρουν: «Στο οικογενειακό τραπέζι η μητέρα του, σύζυγος του αείμνηστου “βασιλιά των τάνκερ” Λουκά Χατζηιωάννου μέχρι τον θάνατό του το 2008, ήταν συγκινημένη. Αγκάλιασε και συνομίλησε για πολλή ώρα με τη μελλοντική της νύφη, ενώ κατά την αναχώρηση του ζευγαριού δεν δίστασε να τους δώσει την ευχή της. Ηταν ό,τι ωραιότερο θα μπορούσε να συμβεί στους Χατζηιωάννου αυτή την εποχή».

Η γυναίκα που έκανε τον επιτυχημένο επιχειρηματία να θέλει να αποχωρήσει από το club των εργένηδων είναι η Ορλα Μέρφι, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων από την Ιρλανδία. Γνωρίστηκαν πριν από τρία χρόνια στο Μονακό όπου ζούσαν και οι δύο και, όπως λένε άτομα του κύκλου τους, ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Ο Στέλιος βρήκε στο πρόσωπο της Ορλα τον άνθρωπο που πάντα αναζητούσε. Χαμηλών τόνων και οι δύο, στην αρχή της σχέση τους απέφευγαν επιμελώς τις κοινές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις όπου γνώριζαν ότι θα υπήρχαν φωτογράφοι προκειμένου να μη στρέψουν το ενδιαφέρον των media πάνω τους.

Προς το τέλος του 2017, ωστόσο, Στέλιος και Ορλα έδωσαν το «παρών» σε κάποια καλέσματα του πρίγκιπα Αλβέρτου αλλά και σε events του Ιδρύματος Χατζηιωάννου στο Μονακό. Λίγο καιρό αργότερα ο στενός φιλικός τους κύκλος πληροφορήθηκε τα χαρμόσυνα νέα, δηλαδή ότι η Ορλα περιμένει παιδί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη φτιάξει το παιδικό δωμάτιο στην έπαυλή τους στο Μόντε Κάρλο, ενώ έχουν αρχίσει να οργανώνουν και τον γάμο τους, ο οποίος πιθανότατα θα γίνει στο Μονακό.
Για την οικογένεια Χατζηιωάννου το μωρό του Στέλιου, που αναμένεται να γεννηθεί σε έξι μήνες, θα είναι το δεύτερο, μετά το κοριτσάκι που πρόσφατα υιοθέτησε η αδελφή του και γνωστή στους κοσμικούς κύκλους Κλέλια.



Τα ξέφρενα πάρτυ, οι γυναίκες και η φιλανθρωπία

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δεν είναι συνηθισμένη περίπτωση επιχειρηματία. Θεωρείται genius στον χώρο των business αφού, ενώ ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία, σε ηλικία μόλις 28 ετών ίδρυσε την easyJet, την πρώτη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Το 2000 είχε την ευτυχία να δει την εταιρεία του να μπαίνει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, να γίνεται θέμα στον διεθνή Τύπο και την προσωπική του περιουσία να υπολογίζεται περί το 1,5 δισ. λίρες Αγγλίας.

Το 2006, σε ηλικία 39 ετών, ο Στέλιος Χατζηιωάννου έλαβε από τη βασίλισσα Ελισάβετ το χρίσμα του Ιππότη για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα και σε μια σεμνή τελετή στο Μπάκιγχαμ ανακηρύχθηκε Sir, τίτλος με τον οποίο έχουν τιμηθεί εξέχουσες στον τομέα τους προσωπικότητες, όπως ο Ελτον Τζον, οι Beatles και ο Nτάνιελ Ντέι Λιούις.

Παρά την επαγγελματική του επιτυχία που τον έκανε γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη, δεν έχασε ποτέ τη ζωντάνια και το κέφι που τον χαρακτηρίζουν. Ακριβοθώρητος για τους ξένους αλλά πάντα κοντά στους φίλους του, ο Στέλιος, ως νέος και single, διοργάνωνε πάρτυ που έχουν αφήσει εποχή για τις σαμπάνιες που έρεαν εν αφθονία, τα ιδιαίτερα εδέσματα που εμπνέονταν οι σεφ και, φυσικά, τις εξωτικές καλλονές με τις οποίες έσπαγε τη μονοτονία της «μοναξιάς» του.

Αξέχαστο έχει μείνει το πάρτυ για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη βίλα του στο Μονακό με καλεσμένους ισχυρούς επιχειρηματίες και πανέμορφα μοντέλα, αλλά και το ξέφρενο πάρτυ των γενεθλίων του στη βίλα «Victoria» πάνω από την παραλία Saint Jean, στο θρυλικό Saint Barth, την οποία φήμες ήθελαν να έχει αγοραστεί αντί του διόλου ευκαταφρόνητο ποσού του 1,6 εκατ. ευρώ. Αλησμόνητα έχουν μείνει όμως και τα καλέσματά του πάνω στο σκάφος του στα νερά της Καραϊβικής.

Την εποχή εκείνη ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας έβγαινε με τη χορεύτρια Ντάνι Μινόγκ, αδελφή της γνωστής τραγουδίστριας Κάιλι, ενώ από τη ζωή -και την αγκαλιά του- έχουν περάσει ακόμα γόνοι της λονδρέζικης υψηλής κοινωνίας, αλλά και «επιδέξια» κορίτσια που ήθελαν να καθιερωθούν στο διεθνές jet set.

Το 2017 σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο ΒΒC σόκαρε την κοινή γνώμη όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να ενταχθεί στο «Giving Pledge», ένα παγκόσμιο project-όραμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς, το οποίο προβλέπει ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να δωρίσουν τουλάχιστον τη μισή τους περιουσία για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. Ακολούθησαν δηλώσεις του στην «Guardian»: «Είχα κληρονομήσει κάποια περιουσία από τον πατέρα μου, έναν ισχυρό Ελληνοκύπριο εφοπλιστή με μεγάλες επιχειρήσεις. Επειτα, ήμουν αρκετά τυχερός που ήμουν στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσω μια επιχείρηση που πήγε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι ήλπιζα. Αποφάσισα να γνωστοποιήσω τα σχέδιά μου για φιλανθρωπική δράση προκειμένου να παρακινήσω κι άλλους Κύπριους, αλλά και Ελληνες μεγιστάνες να κάνουν το ίδιο. Οταν κερδίζεις, γεμίζεις τις τσέπες σου, όταν προσφέρεις, γεμίζεις την ψυχή σου».

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, αν και χαμηλών τόνων, δεν είναι άγνωστος στα διεθνή κοσμικά σαλόνια. Διατηρεί στενή φιλία με τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκιπική οικογένεια του Μονακό και συγχρωτίζεται με την επιχειρηματική αφρόκρεμα Αθήνας, Λονδίνου και Γαλλικής Ριβιέρας. Κλασικός bon vivant, κυκλοφορεί φορώντας μόνο μπλέιζερ, ενώ όταν βρίσκεται στην Αθήνα συχνάζει στη «Ράτκα». Δεν αποτέλεσε, φυσικά, έκπληξη για κανέναν το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγους μήνες το πορτρέτο του προστέθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη της Μεγάλης Βρετανίας, αφού εκτός από εξέχουσα προσωπικότητα είναι και επίσημα ένας Sir.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.