23 Μαρ 2018

“SHIPPING LEADERS IN RESIDENCE”: Σεμινάριο για το LNG”






Με προσκεκλημένο ομιλητή τον   Σταύρο Χατζηγρηγόρη, Διευθύνων Σύμβουλος της Maran Gas Maritime του Ομίλου Αγγελικούση συνεχίζεται ο θεσμός SHIPPING LEADERS IN RESIDENCEτης Σχολής Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

 Στο  σεμινάριο με θέμα «All about LNG», στο κεντρικό αμφιθέατρο του campus Αμαρουσίου   ο Σταύρος Χατζηγρηγόρης μοιράστηκε την πολυετή εμπειρία του με τους φοιτητές της Σχολής, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Στάθηκε ιδιαίτερα στις νέες δυνατότητες που προσφέρει στη ναυτιλία το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ως νέα μορφή καυσίμου, καθώς και στις ιδιαιτερότητες λειτουργίας των πλοίων μεταφοράς LNG, στα οποία επενδύουν ολοένα και περισσότερο οι Έλληνες πλοιοκτήτες στο νέο σκηνικό του παγκόσμιου ενεργειακού εμπορίου.
Απαντώντας  ερωτήματα των φοιτητών για το Brexit και κατά πόσον θα επηρεάσει την ελληνική ναυτιλία, ο κ. Χατζηγρηγόρης χαρακτηριστικά ανέφερε: “Το BREXIT δεν πρόκειται να επηρεάσει τη Ναυτιλία μας αρνητικά. Μόνο θετικά, όταν οι Βρετανοί αναγνωρίσουν πως θα πρέπει να φέρουν πίσω στην χώρα τους τον non-domicile εφοπλιστικό κόσμο που έχουν χάσει τα τελευταία 4-5 χρόνια λόγω της νέας φορολογικής νομοθεσίας τους” και ολοκληρώνοντας: “Είμαι πολύ χαρούμενος που ήταν μια αίθουσα γεμάτη και που είδα για πρώτη φορά τους φοιτητές του Marine Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Ελπίζω να τελειώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους και να υπηρετήσουν στα πλοία μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.