20 Μαρ 2018

Στο λιμάνι της Σιγκαπούρης οι Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού

Ο υπουργός Μεταφορών Pin Min της Σιγκαπούρης και η Ελένη Πολυχρονοπούλου
Άνοιγμα στις ναυτιλιακές αγορές της Ασίας κάνουν οι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO) οι οποίοι συμμετείχαν στην 15η διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Asia Pacific Maritime- APM 2018.

Σκοπός τους είναι όπως επεσήμανε και η πρόεδρος της HEMEXPO, Ελένη Πολυχρονοπούλου να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες στην Σιγκαπούρη ώστε να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά Αποστολή στη Σιγκαπούρη:


«Σε ετήσια βάση υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός πλοίων που πρέπει να εξυπηρετηθεί. Και οι αποφάσεις λαμβάνονται εδώ στη Σιγκαπούρη από τις διαχειρίστριες εταιρείες. Δεν υπάρχει πλοίο που να μην περνάει από το λιμάνι της Σιγκαπούρης. Είναι σημαντικό να βρούμε εδώ συνεργάτες τόσο για να έχουμε τις δικές μας αποθήκες με υλικά, ώστε να εξυπηρετούμε άμεσα τους πελάτες και με μικρότερο κόστος όσο και να παρέχουμε υπηρεσίες αλλά και να κάνουμε πωλήσεις των προϊόντων μας.»

Το λιμάνι της Σιγκαπούρης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, όπου έχουν έδρα 140 διεθνείς ναυτιλιακοί όμιλοι που διαχειρίζονται 5.000 πλοία. Είναι το λιμάνι με το μεγαλύτερο αγκυροβόλιο εκεί που περιμένουν τα πλοία για να εφοδιαστούν, να αλλάξουν πλήρωμα, να κάνουν επισκευές ή να αλλάξουν «χέρια».

Η Port of Singapore Authority διαχειρίζεται τον σύγχρονο μη επανδρωμένο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων από τον οποίο το 2017 διακινήθηκαν 36 εκατ. εμπορευματοκιβώτια. Στόχος της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης είναι να αυξηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα αριθμός των εμπορευματοκιβωτίων στα 50 εκατομμύρια για να φθάσει με συνεχείς επενδύσεις στις λιμενικές υποδομές στα 65 εκατομμύρια.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελένη Πολυχρονοπούλου, στη διάρκεια της Έκθεσης των Ποσειδωνίων, αρχές του προσεχούς Ιουνίου 2018, θα υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ένωση Εφοδιαστών Πλοίων και Παρόχων Υπηρεσιών της Σιγκαπούρης (SASS).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης, Danny Lien επεσήμανε:
«Θα πρόκειται για μία συνεργασία win-win. Θα βγουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Θέλουμε να παρέχουμε υπηρεσίες στα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου. Θα είναι μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία. Ο ένας θα προωθεί τα προϊόντα του άλλου.»

Αγγελικούσης-Φράγκου

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνόκτητου εφοπλισμού, ο Γιάννης Αγγελικούσης και η Αγγελική Φράγκου είναι οι μόνοι που έχουν παρουσία με δικά τους γραφεία στη Σιγκαπούρη. Αισθητή είναι η παρουσία του Γιάννη Αγγελικούση ο οποίος έχει μεταφέρει όλο το τμήμα εφοδιασμού- supplies του στόλου του Ομίλου που αποτελείται από 120 πλοία. Η Αγγελική Φράγκου έχει ένα μικρό γραφείο.

Οι Έλληνες εκθέτες

Στο περίπτερο της HEMEXPO το οποίο στήθηκε στην Έκθεση σε συνεργασία με την Enterprise Greece, συμμετείχαν οι εταιρείες: Erma First, Farad SA, SeaBright, Captain Nemo, D. Koronakis, Enviromental Protection Engineering, Psyctotherm, Valiadis Hellenic Motors, J&A Papadopoulos SA, η Go Shipping & Management. Επίσης, παρουσία είχε και η WIMA Worldwide Industrial & Marine Association.

Με δικό τους περίπτερο συμμετείχαν οι ελληνικών συμφερόντων εταιρείες Metis, η OTESAT Maritel και Marichem Marigases.

Στην έκθεση, που πραγματοποιήθηκε από 14 έως τις 16 Μαρτίου συμμετείχαν 1.500 εκθέτες μίλησαν 60 στελέχη εταιρειών από όλο το ναυτιλιακό φάσμα ενώ την επισκέφθηκαν 15.000 άτομα.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον τόσο των επισκεπτών όσο και των ανταγωνιστών τους αφού η ελληνική τεχνογνωσία έχει γίνει ανταγωνιστική.
Πραγματοποιήθηκαν πολλά επιχειρηματικά ραντεβού, επιβεβαιώθηκαν υπάρχουσες συνεργασίες αλλά άνοιξε ο δρόμος και για νέες.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.