27 Μαρ 2018

Lam Pin Min: «Τα σχέδια για την επόμενη ημέρα του λιμανιού της Σιγκαπούρης»

Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι στον κόσμο είναι αυτό της Σιγκαπούρης. Η Port of Singapore Authority διαχειρίζεται τον σύγχρονο μη επανδρωμένο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων από τον οποίο το 2017 διακινήθηκαν 36 εκατ. εμπορευματοκιβώτια.
Η PSA εκτός του λιμανιού της Σιγκαπούρης διακινεί επιπλέον 40 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια σε άλλους Τερματικούς σταθμούς ανά τον κόσμο ενώ διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα car terminal παγκοσμίως.

Την επόμενη ημέρα για το λιμάνι της Σιγκαπούρης περιέγραψε ο υπουργός Μεταφορών και Υγείας της χώρας, dr Lam Pin Min στο πλαίσιο της Έκθεσης, εκεί όπου τον συνάντησε το «newmoney.gr». Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και κατά συνέπεια προέχει η προσαρμογή στα νέα παγκόσμια δεδομένα της αγοράς και των τεχνολογικών εξελίξεων.
«Αν και το λιμάνι της Σιγκαπούρης είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως σε κίνηση πλοίων, δεν παραμένουμε αδιάφοροι στις θεμελιώδεις αλλαγές που γίνονται στην περιοχή μας αλλά και πιο πέρα από αυτή. Για παράδειγμα τα προσεχή χρόνια βλέπουμε αλυσίδες εφοδιασμού να διαταράσσονται από περαιτέρω μεταβολές στο παγκόσμιο εμπόριο.
Παραδοσιακοί «παίκτες» βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο από-προσαρμογής που προκαλούν οι τεχνολογικές αλλαγές.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι απαραίτητο για όλους μαςνα αναζητήσουμε συλλογικά νέες ευκαιρίες για το μέλλον ώ στε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί» και συνέχισε:
«Για να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια το Maritime και Port Authority –Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή ανακοίνωσε πρόσφατα το Sea Transport industry Transformation Map (ITM) ώστε να αναπτυχθεί η Σιγκαπούρη ως Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Κέντρο Συνδεσιμότητας, Καινοτομίας και Ταλέντου.»
Ακολούθως ο υπουργός αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης για την επέκταση του λιμανιού:
«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στις λιμενικές υποδομές ώστε να μπορούμε να υποστηρίζουμε τις ανάγκες της βιομηχανίας μακροπρόθεσμα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρώσουμε του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Pasir Panjang αυξάνοντας την χωρητικότητά του στα 50 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια. Μακροπρόθεσμα θα συγκεντρώσουμε υπηρεσίες του λιμανιού σε νέο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο δυτικό άκρο της Σιγκαπούρης ο οποίος θα μπορεί να διαχειρίζεται 65 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια».
Ο dr Lam Pin Min αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης επενδύει και θα συνεχίσει να επενδύει στην καινοτομία αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής τεχνογνωσίας με εταιρείας start ups. Επίσης θα ενισχύσει τη ερευνητικές και τεχνολογικές κοινότητες να αναπτύξουν από κοινού καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Στη Σιγκαπούρη υπάρχουν και τρία ναυπηγεία τα οποία ειδικεύονται στην κατασκευή υγραεριοφόρων πλοίων και off shore. Όμως αντιμετωπίζουν θέματα αφού η κρίση με το πετρέλαιο «φρέναρε» τη ναυπήγηση off shore πλοίων που κάνουν υποθαλάσσιες γεωτρήσεις.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.