12 Μαρ 2018

Αγγ.Φράγκου: 40άρισε τα πλοία της Navios Maritime Partners




 Τα 40 πλοία αριθμεί πλέον ο στόλος της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά Navios Maritime Partners, συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου.
Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία, που διαχειρίζεται στόλο από φορτηγά και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανακοίνωσε την αγορά, έναντι 12,95 εκατομμυρίων δολαρίων, ενός Panamax ναυπηγήσεως 2005. Το πλοίο, χωρητικότητας 87.000 τόνων dw  θα παραδοθεί  μέσα στον Μάρτιο του 2018.  Αναμένεται να συμβάλει 3,2 εκατομμύρια δολάρια στο ετήσιο EBITDA.


 «Τα τελευταία  δύο χρόνια χρησιμοποιήσαμε τη ρευστότητά μας για την ανανέωση και ενίσχυση του στόλου με τα φορτηγά πλοία. Από το 2016  αυξήσαμε τον στόλο με τα φορτηγά πλοία κατά 37%, ενώ μειώσαμε τον μέσο όρο ηλικίας κατά 12%, όσο αναφορά τη χωρητικότητα» δήλωσε η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και διευθύνουσα  σύμβουλος της εταιρείας.

Στη συνέχεια, με αφορμή το ετήσιο μέρισμα που θα διανεμηθεί στους μετόχους ύψους 0,08 δολάρια ανά μετοχή  τόνισε:
«Στόχος είναι  να αυξήσουμε τη ρευστότητα της εταιρείας  στον κλάδο της φορτηγού ναυτιλίας.   Θα μοιράζουμε τη ρευστότητα στους μετόχους μας μέσω των μερισμάτων τα οποία ελπίζουμε να αυξηθούν».
Η Navios αναμένεται να μοιράσει μέσω μερίσματος το 2018,
 3,4 εκατομμύριο δολάρια το τρίμηνο  και  13,7 εκατομμύρια συνολικά τον χρόνο. 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.