8 Μαρ 2018

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο η είσοδος ειδικού διαχειριστή

Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομίας το Πρωτοδικείο της Αθήνας ενέκρινε την είσοδο ειδικού διαχειριστή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Όπως σχολίαζουν στελέχη του υπουργείου, αν και απαιτήθηκαν τρεις μήνες για να εκδοθεί η απόφαση, το υπουργείο Οικονομίας και ειδικότερα ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας κέρδισαν μία στρατηγικής σημασίας νίκη προκειμένου να διαμορφώσουν την επόμενη μέρα για τη μεγαλύτερη ναυπηγική μονάδα της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αναφέρει παλιότερα ο κ. Πιτσιόρλας, ο ειδικός διαχειριστής θα μοιράσει σε δύο μέρη το ναυπηγείο, εμπορικό και στρατιωτικό, και θα προχωρήσει στην εκτίμηση των assets, σε ένα διάστημα 12 μηνών προκειμένου να βγάλει σε διεθνή διαγωνισμό το ναυπηγείο και να βρεθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.
Σημειώνεται ότι για την πέμπτη δεξαμενή του ναυπηγείου έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον η κινεζική Cosco, ενώ για το στρατιωτικό κομμάτι ο νέος επενδυτής θα πρέπει να προέρχεται από δυτική χώρα - μέλος τους ΝΑΤΟ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της βασικής μετόχου των ναυπηγείων (ΕΝΑΕ), Privinvest.
Σημειώνεται πως το δημόσιο μαζί με την Πειραιώς ως βασικοί πιστωτές είχαν υποβάλει την σχετική αίτηση για ένταξη της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης του νόμου 4307/2014 στο Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών, με στόχο την απεμπλοκή των ναυπηγείων από το αδιέξοδο στη λειτουργία του λόγο των χρόνιων προβλημάτων με τον βασικό τους μέτοχο αλλά και το ζήτημα των κρατικών επιδοτήσεων. Η αίτηση συζητήθηκε στις 17 Νοεμβρίου και ο φάκελος έκλεισε στις 22 Νοεμβρίου.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.