19 Μαρ 2018

Συνάντηση του υπ. Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με το «American P and I Club»


Συνάντηση μεταξύ του υπ. Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του ΔΣ του «American P and I Club», του μοναδικού οργανισμού ναυτικής αλληλασφάλισης των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού στις ΗΠΑ με στόχο τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε «η ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης της παρουσίας του τελευταίου στον Πειραιά, η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και η έναρξη της διαρκούς πλέον συνεργασίας του οργανισμού με το Υπουργείο Ναυτιλίας».
Όπως σημειώνεται εξάλλου, «η εκατονταετής πορεία του American P and I Club συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα, γεγονός που αποδεικνύει και η ενεργός παρουσία Ελλήνων εφοπλιστών στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων του οργανισμού στον Πειραιά».
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν ο κ. Κουρουμπλής παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης και μακροπρόθεσμης λιμενικής πολιτικής, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, επεσήμανε τις επενδύσεις στις οποίες έχει προβεί η Cosco στο λιμάνι, σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και την ευρύτερη γεωστρατηγική δυναμική της Ελλάδας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.