9 Μαρ 2018

Δρομολογείται το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία του Πειραιά 80 εκ. ευρώ






H υλοποίηση του μεγαλύτερου επενδυτικού σχεδίου στην ιστορία της πόλης του Πειραιά, το οποίο σχεδίασε η Δημοτική Αρχή και με το οποίο θα υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους  80.065.000 ευρώ, τα επόμενα 5 χρόνια δρομολογείται  με τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τη διαχείριση των δράσεων της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.


Η  πρόταση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) που κατέθεσε ο Δήμος Πειραιά, είχε αξιολογηθεί με την υψηλότερη βαθμολογία από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Αττικής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Τα επόμενα 5 χρόνια, θα υλοποιηθεί το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία της πόλης του Πειραιά. Αυτό δεν είναι εξαγγελία, αλλά πλέον είναι γεγονός, μετά και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα,  καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να κάνουμε το όραμά μας πράξη: να υλοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στη ριζική αλλαγή φυσιογνωμίας της πόλης, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην προσέλκυση κι άλλων επενδύσεων,  στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και στην επίλυση καίριων ζητημάτων  που απασχολούν την πειραϊκή κοινωνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που δούλεψαν σκληρά για τον σχεδιασμό της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής για την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη στην κοινή μας προσπάθειά να αλλάξει ο Πειραιάς».


Συνολικά είχαν υποβληθεί προτάσεις από πέντε δήμους για την ΟΧΕ, αλλά ο Δήμος Πειραιά κατέθεσε τον πιο ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο φάκελο με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει και την υψηλότερη βαθμολογία.
Περίπου 30 εκατ. ευρώ από το συγκεκριμένο ποσόν θα διατεθούν για κοινωνικές δομές, ενώ τα υπόλοιπα για την ανάπλαση της υφιστάμενης δημοτικής αγοράς ή τη δημιουργία νέας, για περιβαλλοντικά έργα, παρεμβάσεις σε δρόμους κ.ά.
Το  γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις προτάσεις του Δήμου Πειραιά ύψους 31.618.000 ευρώ, που έχουν ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια, συνεπάγεται ένα επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 111.683.000 ευρώ, το οποίο υλοποιείται ταυτόχρονα με μια σειρά ιδιωτικών επενδύσεων τόσο στην πόλη όσο και στο λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.