9 Μαρ 2018

Την Κυριακή στην Ελευσίνα το κινεζικό πλοίο με τη νέα πλωτή δεξαμενή «Piraeus III»

Την Κυριακή τα ξημερώματα 11/03, αναμένεται να καταπλεύσει στον κόλπο της Ελευσίνας το εξειδικευμένο πλοίο μεταφορών «Xin Guang Hua» μεταφέροντας τη νέα πλωτή δεξαμενή «Piraeus III» των 80.000 dwt του ΟΛΠ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο Πέραμα για ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες σε μεγαλύτερα πλοία της ακτοπλοΐας αλλά και της κρουαζιέρας.

Η νέα δεξαμενή μήκους 240 μέτρων, πλάτους 45μ., βάθους 18 μ., χωρητικότητας 205,66 τόνων και ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων, αφού ξεφορτωθεί από το εξειδικευμένο πλήρωμα του πλοίου θα ρυμουλκηθεί τη Δευτέρα το πρωί από ρυμουλκά και θα οδηγηθεί στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα.
Για την τοποθέτηση της νέας πλωτής δεξαμενής προηγήθηκαν έργα στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ τα οποία υλοποίησε η εταιρεία TEKΑΛ.
Τα έργα περιελάμβαναν εκβάθυνση της λιμενολεκάνης μέχρι και 20 μέτρα λειτουργικό βάθος, νέα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης αλλά και τοποθέτηση τεσσάρων ναύδετων για την αγκυροβόληση των πλοίων.
Η πλωτή δεξαμενή «Piraeus II» που υπάρχει ήδη στο σημείο θα μεταφερθεί στον ανατολικό προβλήτα της ναυπηγοεπισκευής και στη θέση της θα τοποθετηθεί η νέα δεξαμενή «Piraeus III».
Τα δύο από τα ναύδετα επίσης θα τοποθετηθούν στη νέα δεξαμενή των 80.000 dwt και τα άλλα δύο στην πιο μικρή.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών από τον ΟΛΠ ΑΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος θα λειτουργούν τρεις πλωτές δεξαμενές: Piraeus I και Piraeus III στον δυτικό προβλήτα και Piraeus II στον ανατολικό προβλήτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.