16 Ιουν 2017

Νικ.Τσάκος: «Η ΤΕΝ θυμίζει την Εθνική Ελλάδος του 1987»



Μία  ακόμη κερδοφόρα χρονιά ήταν το 2016 για την εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ΤΕΝ.  Στη διάρκεια της  ΓΣ που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μακεδονία  γραφεία  του Ομίλου  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Τσάκος αναφέρθηκε στην επερχόμενη  συμπλήρωση 25 χρόνων παρουσίας της εταιρείας στα  παγκόσμια ναυτιλιακά δρώμενα.

« Τα 25 χρόνια είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα  και μου φάνηκε χθες  καθώς παρακολουθούσα με τα παιδιά μου   στην τηλεόραση την 30η επέτειο από τον θρίαμβο της εθνικής  ομάδας μπάσκετ το 1987.  Τα παιδιά εξεπλάγησαν  από την  σχεδόν ασπρόμαυρη τηλεοπτική εικόνα, το στυλ των μαλλιών της δεκαετίας του ’80 και τη μόδα, από το όνομα της Σοβιετικής Ένωσης, που χαρακτήριζαν το παιχνίδι.  Όμως ο ενθουσιασμός και το ομαδικό πνεύμα ήταν το ίδιο.  Έτσι νιώθουμε  στην ΤΕΝ και στον όμιλο Tsakos.
Ξεκινήσαμε την ΤΕΝ με τη βοήθεια και την  πίστη  της οικογένειας με τέσσερα παλιά πλοία και σήμερα η εταιρεία διαθέτει  έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους.
Μέσα στο 2017 θα ολοκληρώσουμε  το ναυπηγικό μας πρόγραμμα που αφορά 15 υπερσύγχρονα πλοία όλα  σε μακρά χρονοναύλωση στο πλαίσιο της σχέσεων στρατηγικής σημασίας που έχουμε με τους πελάτες μας» και προσέθεσε:
‘Από τις αρχές του χρόνου  ναυλώσαμε 14 πλοία  και αναμένουμε να επωφεληθούμε από τις τεχνολογικές εξελίξεις και  τις προκλήσεις της αγοράς που βρίσκονται μπροστά μας.
Δεν θα είμασταν εδώ και θα πηγαίναμε πουθενά χωρίς της σκληρή και σε  υψηλό επαγγελματικό επίπεδο των 4.000 ναυτικών  και 300  στελεχών μας στα γραφεία, χωρίς τις προσπάθειες  της τεχνικής και εμπορικής μας ομάδας και φυσικά χωρίς την στήριξη  της οικογένειας Τσάκου καθώς και των τραπεζών και συνεργατών μας».
Η ΤΕΝ το 2016 είχε κέρδη 56,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Με  το σύνολο του στόλου μας σε μακροχρόνιες και επικερδείς χρονοναυλώσεις, η νέα εποχή της ΤΕΝ θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το 2017» επεσήμανε ο Νίκος Τσάκος.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.