14 Ιουν 2017

Seanergy Maritime: Συνεχιζόμενη η βελτίωση της ναυλαγοράς στον κλάδο του ξηρού φορτίου


Τη χρονοναύλωση του πλοίου Partnership σε μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία ενέργειας για περίοδο 12 με 18  μήνες ανακοίνωσε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Seanergy Maritime Holdings Corp.  Το νεοαποκτηθέν Capesize, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2012,  αναμένεται να συνεισφέρει στην εταιρεία περίπου 8,8 εκ. δολάρια σε έσοδα κατά τη μέγιστη διάρκεια της συμφωνίας.

Ο  Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη χρονοναύλωση του πλοίου μας Partnership που παραλάβαμε πρόσφατα. Ο υψηλός ναύλος που εξασφαλίσαμε επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας για τη συνεχιζόμενη βελτίωση των συνθηκών στον κλάδο του ξηρού φορτίου και ειδικότερα στην αγορά πλοίων τύπου Capesize» και προσέθεσε:
«Με βάση τη μέγιστη διάρκεια της συμφωνίας, η συγκεκριμένη ναύλωση, αναμένεται να συνεισφέρει στην Εταιρεία περίπου 8,8 εκ. δολάρια σε έσοδα και 5,5 εκ. δολάρια ως κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA). Τα έσοδα αυτά δημιουργούν σημαντική απόδοση της επένδυσης μας στο συγκεκριμένο Capesize.»
Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από συνολικά 11 πλοία, 9 πλοία τύπου Capesize και 2 πλοία τύπου Supramax, με συνολική μεταφορική ικανότητα τους 1.682.582 τόνους και με μέση ηλικία τα 8,1 έτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.