22 Ιουν 2017

Σειρά παρεμβάσεων για την ανάπτυξη των λιμανιών



Σειρά παρεμβάσεων - πρωτοβουλιών, με στόχο τη διόρθωση χρόνιων δυσλειτουργιών και την εμπέδωση μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής στα λιμάνια, αρχίζει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και αφορούν την αναμόρφωση των διοικητικών δομών που έχουν νευραλγική σημασία για την ανάπτυξη. Τέτοια δομή είναι και τα λιμάνια.

Η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), εκτιμά ότι ο τομέας των λιμενικών δραστηριοτήτων και κατ’ επέκταση το Σύστημα Λιμενικής Διακυβέρνησης, συγκαταλέγονται μεταξύ των τομέων εκείνων, που χρήζουν αναμόρφωσης. Για το σκοπό αυτό, συστάθηκε Ομάδα Εργασίας, με αντικείμενο τη διενέργεια διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τον εκσυγχρονισμό του Συστήματος Λιμενικής Διακυβέρνησης (ΑΔΑ: Ψ6ΒΘ4653ΠΩ-Θ01). Είναι κοινή πεποίθηση των Υπηρεσιών ότι η επιτυχία οποιασδήποτε αλλαγής θα είναι τόσο μεγαλύτερη, όσο μεγαλύτερη θα είναι και η συναίνεση που την περιβάλλει.
Με έγγραφό του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς διαχείρισης, τις δευτεροβάθμιες ενώσεις λιμένων, δήμων, περιφερειών, συνδικαλιστικούς φορείς, επιμελητήρια και γενικά διαχειριστές, παρόχους και χρήστες λιμενικών υπηρεσιών, να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση, απαντώντας στο συνημμένο ερωτηματολόγιο. Τους καλεί ακόμα να καταχωρήσουν τις απόψεις τους στην ειδική ιστοσελίδα της Ανοικτής Διακυβέρνησης και στη διεύθυνση:
www.opengov.gr/ynanp_ggllpne_limeniki_diakivernisi

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουλίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.