12 Ιουν 2017

Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) μεταξύ ΟΛΠ και Shanghai International Port GroupΜνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου,  Shanghai International Port Group υπέγραψε ο ΟΛΠ.  
«Η κίνηση αυτή αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική θέση του Πειραιά στον παγκόσμιο χάρτη και ιδιαίτερα στο θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού. Οι τομείς συνεργασίας που αναφέρονται στο μνημόνιο είναι οι εξής: Μελέτες Έργων, Εκπαίδευση Προσωπικού, Ανταλλαγή Πληροφοριών, Τεχνική Βοήθεια κ.α.» επισημαίνει η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ:

« Ο βασικός στόχος που επιδιώκεται μέσα από τη στενή συνεργασία στους παραπάνω τομείς είναι η ανάπτυξη συνεργειών που θα βελτιώσουν τις εμπορικές συναλλαγές και θα δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα για από κοινού συζητήσεις των δύο λιμένων με τις ναυτιλιακές εταιρείες με στόχο τη περαιτέρω βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών».


Το ΜΟU υπεγράφη από το  Αθανάσιο Λιάγκο Σύμβουλο Διοίκησης και μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. και τον πρόεδρο του Shanghai International Port Group  Chen Xuyuan. (ΦΩΤΟ).
Επίσης υπογράφτηκε  μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του COSCO SHIPPING GROUP και του Shanghai International Port Group.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος  του  Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  Στέργιος Πιτσιόρλας, o Δήμαρχος Πειραιά  Ιωάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Περάματος  Ιωάννης Λαγουδάκης, η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων)  Ράνια Αικατερινάρη, ο  Han Zheng, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και Γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής Σαγκάη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και ο Πρόεδρος της China COSCO Shipping Captain Xu Lirong.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.