25 Μαΐ 2015

ΟΛΠ: Ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Κενυάτικου Επιμελητηρίου - Συνεργασία με το λιμάνι της Μομπάσα

Ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Κενυάτικου Επιμελητηρίου αναδείχθηκε ο ΟΛΠ με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης, εισηγούμενος το θέμα αυτό στο Δ.Σ., χαρακτήρισε την απόφαση αυτή, όπως και την ανάπτυξη δεσμών του ΟΛΠ ΟΛΠ με τον λιμένα της Μομπάσα, ως εξαιρετικά σημαντική στην πορεία στρατηγικής ανάπτυξης του Πειραιά σε θέματα διαμετακομιστικού εμπορίου.

Τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν ανταλλαγές και οικονομικές συνεργασίες μεταξύ της Διοίκησης του ΟΛΠ και υπουργών της Κυβέρνησης της Κένυας, όπως η υπουργός Τουρισμού και Εμπορίου κ. Phyllis Jepkosgei Kandie και η υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Εμπορίου κ. Amina Mohamed, αναφέρει ανακοίνωση του ΟΛΠ. Η Κένυα με πληθυσμό 40 εκατ. κατοίκων, οι οποίοι είναι κατά 80% Χριστιανοί, έχει ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με τις χώρες της Ε.Ε. Κύριο λιμάνι για τις εισαγωγές και εξαγωγές της χώρας είναι το λιμάνι της Μομπάσα, ένα από τα πιο σημαντικά της Αφρικανικής Ηπείρου.
Στο πλαίσιο μάλιστα της ενίσχυσης του διαμετακομιστικού εμπορίου ο Πειραιάς και η Μομπάσα πρόκειται να συνάψουν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) και να ενισχύσουν τους δεσμούς εμπορίου Κένυας και Ε.Ε. με δρομολόγια διεθνών μεταφορών, μέσω Πειραιά. Ήδη ο ΟΛΠ προσκάλεσε τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος της Μομπάσα να επισκεφθεί τον Πειραιά.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ αποφάσισε να συνάψει σχέσεις αδελφοποίησης και υπογραφής MoU με τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της Κίνας, τους λιμένες Tianjin και Shenzhen.
Όπως αναφέρεται, ο ΟΛΠ ΟΛΠ +0,39% συμμετέχει πλέον μέσω της «λιμενικής διπλωματίας» που έχει τα τελευταία χρόνια αναπτύξει σε όλους τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς με θετικά αποτελέσματα για το κύρος της χώρας και το Λιμάνι του Πειραιά.
«Το γεγονός ότι η έδρα της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MedCruise) μετεγκαταστάθηκε στον Πειραιά και το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση και το Συνέδριο της ESPO (Οργανισμός Λιμένων Ευρώπης) διεξήχθησαν για πρώτη φορά στον Πειραιά, δείχνουν τα θετικά αποτελέσματα της άσκησης μιας συνεπούς και συνεχούς λιμενικής διπλωματίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Ανωμερίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.