14 Μαΐ 2015

Αυτή η σχεδόν άγνωστη πόλη είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι στην Ευρώπη

Ρότερνταμ, Βαρκελώνη Γένοβα. Μερικά από τα πιο γνωστά λιμάνια της Ευρώπης, με χιλιάδες πλοία κι εμπορεύματα, κι όμως, όλα απειλούνται να εκθρονιστούν από ένα μικρό λιμανάκι στη νότιο Ισπανία.

Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι της Ευρώπης, είναι το Algeciras, μια βιομηχανική πόλη – λιμάνι στην Ανδαλουσία, με πληθυσμό 117.974 κατοίκων, η οποία δεν είναι γνωστή σε κανέναν εκτός απ' όσους έχουν βρεθεί στην πόλη για να ταξιδέψουν με πλοίο στο Γιβραλτάρ ή αν έχουν πάθος με το φλαμένκο, αφού το Algeciras, είναι η γενέτειρα του κιθαρίστα Paco de Lucia.
Παρά το χαμηλό του προφίλ και το μικρό πληθυσμό του, το λιμάνι είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο της ναυτιλίας, αφού διακινεί περισσότερα εμπορευματοκιβώτια απ' ότι τα αντίπαλα λιμάνια της Γένοβας και της Βαρκελώνης.
Ένας από τους λόγους που γνωρίζει τέτοια ανάπτυξη, όπως λέει το Bloomberg, είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερα στρατηγικό σημείο, μια ανάσα από την Αφρική, μέσω του Γιβραλτάρ, ενώ ενώνει τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό.
"Τα μεγα-πλοία με της Ασίας με προορισμό την Ευρώπη σταματούν στο Algeciras για να ξεφορτώσουν containers και στη συνέχεια συνεχίζουν το ταξίδι τους για την δυτική Αφρική ή την ανατολική ακτή της Λατινικής Αμερικής" εξηγεί ο Lee Klaskow, αναλυτής του Bloomberg Intelligence.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.