15 Μαΐ 2015

Π. Καμμένος: Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με την Cosco για τον ΟΛΠ

Προειδοποιητικό μήνυμα έστειλε ο Πάνος Καμμένος προς τους δανειστές της Ελλάδας από το βήμα του συνεδρίου Economist, κάνοντας χρήση της έλλειψης ρευστότητας και της ασφυξίας στην ελληνική οικονομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι τα όρια της Ελλάδας να συνεχίσει να πληρώνει τους δανειστές χωρίς να παίρνει εξαντλούνται». Τόνισε δε ότι η Ελλάδα, αν δεν υπάρξει λύση, θα βρει άλλες πηγές χρηματοδότησης, ενώ έκανε λόγο για πιθανό «πνίξιμο» της χώρας για να ρίξουν μία κυβέρνηση η οποία δεν τους είναι ιδιαίτερα αρεστή.

«Η Ελλάδα έχει υπογράψει κάποιες δανειακές συμβάσεις με τους θεσμούς. Από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, η Ελλάδα πληροί τις υποχρεώσεις της και πληρώνει τις δόσεις προς τους θεσμούς, αλλά οι δανειστές δεν πληρούν τις υποχρεώσεις τους προς την Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα λοιπόν με τα χρήματα των φορολογουμένων της μέχρι σήμερα πληρώνει την υγεία, την Άμυνα κλπ. και πληρώνει και τις δόσεις, αλλά δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα».
Ο κ. Καμμένος συνέχισε λέγοντας ότι «αν λοιπόν αποφασίσουν οι δανειστές ότι θέλουν να πνίξουν την Ελλάδα για να ρίξουν μία κυβέρνηση η οποία δεν τους ιδιαίτερα αρεστή από την πλευρά της Γερμανίας, η Ελλάδα δεν έχει άλλο τρόπο από το να επιδιώξει άλλες πηγές χρηματοδότησης».
Επίσης, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, αλλά ούτε και μπορούν να μας διώξουν γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς».
Αναφέρθηκε σε ιδιωτικοποιήσεις με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα τη συνεργασία της Κίνας για το Λιμάνι Πειραιά και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσει η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Greek Stream με τη Ρωσία.
«Βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας αυτής (με την Cosco για τον ΟΛΠ) πολύ σύντομα, και με την εμπλοκή του σιδηροδρομικού δικτύου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, ελληνικός ο αγωγός θα βοηθήσει να βελτιωθούν οι σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι τα όρια της Ελλάδας να συνεχίσει να πληρώνει τους δανειστές χωρίς να παίρνει εξαντλούνται» δήλωσε με νόημα και συνέχισε: «Αν έχουν αποφασίσει να βγάλουν τη Ελλάδα από το σύστημα της Δύσης η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει τον δικό της δρόμο. Να είστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα δεν θα γονατίσει, ούτε θα προσκυνήσει».
«Η Γερμανία φέρεται στην Ελλάδα με έναν πολύ άσχημο τρόπο. Θέλει να επιβάλει γερμανική κυριαρχία και είναι κάτι που δεν μπορούμε να δεχτούμε», πρόσθεσε και υπερασπίστηκε στη Ρωσία, λέγοντας ότι «οι κυρώσεις στη Μόσχα για εμας δεν είναι ευχάριστες. Θα επιθυμούσαμε τη λήξη των κυρώσεων».
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων: «Η Ελλάδα ειναι η μοναδική χώρα που δεν αποζημιώθηκε. Με τη βοήθεια των ΗΠΑ αποκτήσαμε πρόσβαση και προέκυψαν νεα στοιχεία. Η Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθεί και ηθικά. Θα το επιδιώξουμε θα το κάνουμε».
Παράλληλα, τόνισε ότι θα προτείνει την δημιουργία νέας νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.