21 Μαΐ 2015

Η καρδιά στης Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας κτυπάει στον Πειραιά





Τα βλέμματα των φορέων που ασχολούνται με τη  θάλασσας, των εκπροσώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας  αλλά και των αξιωματούχων  που χαράσσουν τη θαλάσσια πολιτική στους λιμένες της Ευρώπης,  θα είναι στραμμένα  από τις 28 έως τις 31 Μαΐου στον Πειραιά και στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015».

Ο Δήμος Πειραιά είναι η διοργανώτρια πόλη της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015» και έχει προετοιμάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων, αντάξιο της μεγαλύτερης εκδήλωσης της Ευρώπης για τη θάλασσα.

Ο εορτασμός της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 αρχίζει  με το διήμερο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαΐου. Κεντρικό θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015: είναι: «Λιμάνια και ακτές: Οι πύλες της Θαλάσσιας Ανάπτυξης».

Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου ο Δήμος Πειραιά μας καλεί στις «Ημέρες Θάλασσας», σε ένα πανόραμα περισσότερων από 60 εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη.

Εκθέσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακοί χοροί, γεύσεις, κινηματογραφικές προβολές, διαγωνισμοί, ποδηλατοδρομίες, δράσεις αθλητισμού, parties και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες σε μια μεγάλη γιορτή στον Πειραιά.

Μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα επιλέξαμε και σας προτείνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις:

·         Το Σάββατο 30 Μαΐου θα γίνει ένα μεγάλο street party στην Τρούμπα με τη συμμετοχή των μαγαζιών της περιοχής. Θα παρουσιαστεί επίσης στο δρόμο, απόσπασμα από την παράσταση Κόκκινα Φανάρια του Κωνσταντίνου Ρήγου.
·         Θα γίνουν πολλές ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας, στη σχολή Ναυτικών δοκίμων. Τα σπουδαιότερα μνημεία, οι αρχαιολογικοί και πολιτιστικοί χώροι του Πειραιά θα είναι ανοικτοί για το κοινό.
·         Το Σάββατο 30 Μαΐου στο Πασαλιμάνι θα γίνουν αγώνες Ανοιχτής Θάλασσας, αναβιώνοντας την κολυμβητική διαδρομή 500  μέτρων των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων. Πρεσβευτής των αγώνων αυτών θα είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης.
·         Την Κυριακή 31 Μαΐου στο Μικρολίμανο από το πρωί θα γίνονται αγώνες kayak με τη συμμετοχή πλήθους αθλητών.
·         Θα πραγματοποιηθούν δεκάδες εκθέσεις ζωγραφικής σε πολιτιστικούς χώρους του Πειραιά με θέμα την πόλη τη θάλασσα και το λιμάνι.
·         Στον παιδότοπο της Playmobil στη Λέσχη του Ερασιτέχνη   Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας, θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου Show με τηλεκατευθυνόμενα σκάφη PLAYMOBIL.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.