21 Μαΐ 2015

Γ.Μώραλης: Ανάπτυξη του Πειραιά ως Διεθνές Ναυτιλιακό και Εμπορικό Κέντρο





Στην περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και της πόλης ως Διεθνές Ναυτιλιακό και  Εμπορικό Κέντρο, ανταγωνιστικό των μεγαλύτερων λιμανιών παγκοσμίως είναι στόχος της δημοτικής αρχής. Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης μιλώντας στο   12ο ετήσιο Συνέδριο του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Λιμένων (ESPO) 2015, με κεντρικό θέμα: «Χωρίς λιμάνια δεν έχουμε ενέργεια”, “Χωρίς ενέργεια δεν έχουμε λιμάνια».


«Το 2015 είναι  σημαντικό γιατί σηματοδοτεί μία νέα περίοδο στην οποία φαίνεται να εισέρχεται το Λιμάνι του Πειραιά. Η συζήτηση για την αξιοποίησή του, αποτελεί πηγή διαμόρφωσης ιδεών & προτάσεων, κοινωνικών & πολιτικών ζυμώσεων που όλοι προσδοκούμε να οδηγήσουν στην βέλτιστη λύση για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού και της πόλης, ως Διεθνές Ναυτιλιακό και  Εμπορικό Κέντρο, ανταγωνιστικό των μεγαλύτερων λιμανιών παγκοσμίως

Οι νέες τάσεις  και  στρατηγικές που αναπτύσσονται διεθνώς αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο ως προς το αναπτυξιακό μοντέλο της «τεχνολογικής επανάστασης» που συντελείται, στις μεταφορές και  δίκτυα, στη θαλάσσια πολιτική, στην ενέργεια, στην έξυπνη εξειδίκευση, στον τουρισμό είναι καθοριστικής σημασίας για την αξιοποίηση και περεταίρω ανάπτυξη του λιμανιού» τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά:

«Ο Δήμος Πειραιά δηλώνει παρών σε αυτή τη δημιουργική διαδικασία με συγκεκριμένη στόχευση και επιδιώξεις για την τοπική κοινωνία και οικονομία, με συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της πόλης-λιμάνι. Η πρόταση για ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπως εγκρίθηκε με την από 14-10-2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι κατά την άποψή μας μία εύλογη, ορθολογική, βιώσιμη πρόταση για την διαχείριση και μετεξέλιξη του επιβατικού λιμένα Πειραιά, αλλά δεν είναι η στιγμή να πούμε τώρα περισσότερα.
  Τα λιμάνια της Ευρώπης, είναι υποδομές μοναδικές και πολύτιμες ως πυλώνες τοπικής, εθνικής και ευρωπαϊκής ανάπτυξης, ως μοχλοί άσκησης πολιτικής, ενεργειακής ή άλλης». 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.