Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε σήμερα το «πλοίο της Ειρήνης» προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας. Το πλοίο, ξεκίνησε από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, με 1200 επιβάτες πολλών εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και 10 επιζώντες από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, μεταφέροντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ειρήνης.
Στο λιμάνι το υποδέχθηκαν: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θ. Δρίτσας, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Α. Αργουδέλης εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, ο πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανώσεων και Παγκοσμιοποίησης κ. Π. Τριγάζης, η Πρόεδρος της οργάνωσης «Έλληνες Γιατροί κατά των πυρηνικών» κυρία Μαρία Αρβανίτη - Σωτηροπούλου, εκπρόσωποι Αντιστασιακών οργανώσεων, μαθητές και γονείς του 5ου Γυμνασίου Κερατσινίου, εκπρόσωποι αντιρατσιστικής οργάνωσης, ακτιβιστές της Ειρήνης από την Κύπρο, την Τουρκία, την Αφρική, και το Κουρδιστάν κ.ά.
Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, απηύθυνε χαιρετισμό στους επιβαίνοντες στο Πλοίο της Ειρήνης, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κυρίου Γιάννη Μώραλη, σας καλωσορίζω στο λιμάνι του Πειραιά, στη φιλόξενη πόλη μας, που υποδέχεται για μια ακόμα φορά το «Πλοίο της Ειρήνης».
Το φετινό ταξίδι του «Πλοίου της Ειρήνης» συμπίπτει με τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, τα μηνύματα όμως που πρεσβεύει παραμένουν επίκαιρα και στις ημέρες μας. Η παρουσία στο πλοίο των επιζώντων από τους βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι έρχεται να μας υπενθυμίσει τις καταστροφικές συνέπειες των πολέμων, αλλά και να συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.
Η Ειρήνη δυστυχώς ακόμη και σήμερα κάθε άλλο παρά αυτονόητη είναι. Πολλά σημεία στον πλανήτη δοκιμάζονται από πολεμικές συγκρούσεις και χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να γλιτώσουν.
Ο Δήμος Πειραιά χαιρετίζει την παρουσία του «Πλοίου της Ειρήνης» στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ενώνει τη φωνή του με όσους επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα, κατά των πολέμων, κατά της βίας, κατά του φασισμού.
Καλώς ήλθατε στον Πειραιά».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.