7 Μαΐ 2018

O «Aνίκητος» στον στόλο του Βαγγέλη Μαρινάκη



Την απόκτηση του δεξαμενόπλοιου «Αnikitos» έναντι 31,5 εκατομμυρίων δολαρίων,   ανακοίνωσε  σήμερα η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά. Capital Product Partners L.P. συμφερόντων του  Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρόκειται για ένα σύγχρονο –οικολογικό  δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 50.082 τόνων dw, ναυπηγήσεως 2016       στις γιάρδες της   Samsung Heavy Industries (Ningbo).

Αγοράστηκε από την ιδιωτική εταιρεία του Ομίλου,  την Capital Maritime με χρήματα που αποκτήθηκαν από την πώληση του M/T 'Aristotelis', με ίδια κεφα΄λαι και δάνειο 15,6 εκατ. από την ING Bank NV

Το  M/T 'Anikitos' ναυλώθηκε πρόσφατα στην  Petróleo Brasileiro S.A.  γνωστή ως "Petrobras"  με ημερήσιο ναύλο στα  15.300 δολάρια έως το 2020. Στο ναυλοσύμφωνο υπάρχει η   option για επε΄κατση της ναύλωσης  για 18 μήνες.  to extend the time char

Ο Τζέρι Καλογηράτος , Chief Executive Officer of the Partnership's General Partner δήλωσε:

" Είμαστε ευχαριστημένοι από την ολοκλήρωση της απόκτησης του  M/T 'Anikitos', που έγινε αμέσως μετά την πώληση του  M/T 'Aristotelis'  το οποίο αντικαταστήσαμε  με ένα  πιο σύγχρονο  eco MR product tanker, το οποίο βρίσκεται σε μακροχρόνια ναύλωση. Είναι μία κίνηση στο πλαίσιο της στρατηγικής αναπλήρωσης του στόλου της εταιρείας σε βάθος χρόνου και  τη βελτίωση της προοπτικής  ρευστότητας   για τους μετόχους.


Η Capital Product Partners L.P. διαθέτει στόλο από 37 πλοία  τριών τύπων. Δεξαμενόπλοια , φορτηγά και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.