31 Μαΐ 2018

Ο Τζέφρι Πάιατ βράβευσε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Αναδημοσίευση
από www.newmoney.gr

Με το βραβείο Αριστείας τίμησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη διαχρονική συμβολή της στην Ελληνική ναυτιλία το Propeller Club – Port of Piraeus.
To βραβείο απένειμαν στον πρόεδρος της ΕΕΕ, Θεόδωρο Βενιάμη, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ και ο πρόεδρος του Propeller, Γιώργος Ξηραδάκης.


«Είναι η πρώτη φόρα στα 10 χρόνια θητείας μου στην προεδρία της ΕΕΕ που αποδέχομαι βραβείο. Η ελληνική ναυτιλία είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης. Ένας εξαίρετος πρέσβης της Ελλάδας στον κόσμο. Η ΕΕΕ μέσω των αιώνων κρατάει τις παραδόσεις της ναυτιλίας μας. Είναι ο θεματοφύλακάς της», δήλωσε ο Θ. Βενιάμης:

«Έγινα μάρτυρας ως πρόεδρος της ΕΕΕ σε πολλές περιπτώσεις του θαυμασμού και του σεβασμού που έχει κερδίσει η ελληνική ναυτιλία παγκοσμίως. Τον προηγούμενο μήνα στην επίσκεψή μας στις ΗΠΑ συγκινηθήκαμε από τη ζεστή υποδοχή με την οποία γίναμε δεκτοί από υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης» και προσέθεσε:
«Από οικονομικής πλευράς ο στρατηγικός ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας είναι σημαντικότατος για την κάλυψη των αναγκών της Ευρώπης σε ενέργεια αγαθά και υλικά. Ο ελληνικός στόλος είναι το 50% του ευρωπαϊκού. Η ελληνική ναυτιλία είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την Ελλάδα. Και έχει αναγνωριστεί και εκτιμηθεί ο ρόλος της απ' όλα τα πολιτικά κόμματα.
Δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να πετύχει η χώρα μας στη ναυτιλιακή βιομηχανία έχοντας τη ναυτιλιακή τεχνογνωσία».

Ο Τζέφρι Πάιατ επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ταξίδεψα στη Σαντορίνη και στη Νάξο με τη σύζυγό μου. Μέρη πολύ σημαντικά που υπενθυμίζουν τη σημαντικότητα της ελληνικής ναυτιλίας. Δεν γίνεται να επισκεφτείς το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη και να μην συνειδητοποιήσεις ότι οι Έλληνες εφηύραν την παγκόσμια ναυτιλία. Η ελληνική ναυτιλία είχε μεγάλη συμβολή στη θεμελίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Σήμερα η ελληνική ναυτιλία φροντίζει να είναι η παγκόσμια οικονομία δυναμική και ελεύθερη».
Και κατέληξε λέγοντας: «Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία. Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο και θα συνεχιστούν. Είμαι περήφανος γι αυτό και το υπογραμμίζω. Και θέλω να τονίσω και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΕΕ. Κάτι που αποδείχθηκε πρόσφατα με την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ξηραδάκης τόνισε: «Στην πραγματικότητα, τιμούμε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών γιατί χωρίς αυτήν η Ελληνική ναυτιλία, παρά τη γιγάντωσή της και την πρωτοκαθεδρία της στη διεθνή ναυτιλιακή κατάταξη, δε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στο οποίο κινείται.
Παρά την ατομικότητα που διαφαίνεται ότι χαρακτηρίζει την Ελληνική Ναυτιλία, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αποδεικνύει ότι ο κλάδος χαρακτηρίζεται από συνεκτικότητα και συσπείρωση ως αποτέλεσμα της κοινής φιλοσοφίας και νοοτροπίας. Είναι η ανάγκη υπεράσπισης μακροχρόνιων και μοναδικών θεσμών πάνω απ’ όλα που καθιστά την ύπαρξή της ουσιαστική. Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας με την ίδια τη χώρα και την οικονομία της.
Οι Έλληνες εφοπλιστές είναι επιχειρηματίες που πρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες των υψηλού ρίσκου ναυτιλιακών αγορών, να διατηρήσουν και να ανανεώσουν τη θέση τους, να υλοποιήσουν μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια. Οι ναυτιλιακές αγορές εξελίσσονται διαρκώς και οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται στις μεταβολές του εξωτερικού περιβάλλοντος, υιοθετώντας νέες ιδέες, τεχνολογίες, κανονισμούς. Στηρίζονται ο καθένας σε δικά του επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία έχουν όμως μία κοινή παράμετρο. Το βασικό διαθέσιμο πόρο, το ανθρώπινο δυναμικό.
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του ναυτιλιακού μας cluster. Το επιτυχημένο παράδειγμα λειτουργίας της έδειξε το δρόμο σε όλους τους συναφείς με την Ελληνική ναυτιλία κλάδους να δημιουργήσουν Ενώσεις που αναδεικνύουν την αξία του παραδείγματος της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα το οποίο διεκδικεί στοιχεία μοναδικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.