14 Μαΐ 2018

ABS- American Club-Παν/μιο Lamar: Ενώνουν τις δυνάμεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των ναυτικών



Με στόχο τη μείωση των  δυστυχημάτων/ατυχημάτων  που σχετίζονται με θέματα ασφάλειας  στο πλοίο ενώνουν τις  δυνάμεις του ο αμερικανικός  νηογνώμονας   ABS,  το American Club και το Πανεπιστήμιο Lamar  με έδρα το Χιούστον.
Ο αρχικός στόχος είναι να γίνουν  αναλύσεις  δεδομένων και συνθηκών και να  δοθούν  οδηγίες  για την αποφυγή ατυχημάτων που οφείλονται σε πτώσεις, γλιστρήματα και παραπατήματα που είναι από τις κύριες αιτίες   θανατηφόρων και σοβαρών  τραυματισμών  πάνω στο πλοίο.


Ο διευθυντής ανθρώπινων πόρων του ABS ,  δρ. Kevin McSweeney  δήλωσε : «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να αναπτύξουμε πραγματιστική καθοδήγηση για μερικούς από τους πιό κοινούς κινδύνους και συμπεριφορές που επηρεάζουν τα πληρώματα..Χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά για τη μείωση των περιστατικών αυτών.
  Με τα γλιστρήματα, τα  παραπατήματα  και τις πτώσεις έχουν ασχοληθεί πολλοί τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά παραμένουν οι κυριότερες αιτίες ατυχημάτων στο πλοίο.  Αυτή η πρωτοβουλία των τριών πλευρών θα εντοπίσει, θα προετοιμάσει και  στη συνέχεια   θα δώσει κατευθυντήριες οδηγίες  που αφορούν  την ασφάλεια  ώστε να βοηθήσει τους Οργανισμούς να δώσουν  προτεραιότητα στους πόρους και να μετρήσουν την πρόοδο και  τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας των ναυτικών».

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία ABS Mariner Safety Research Initiative, οι συχνότερα αναφερθείσες αιτίες γλιστρημάτων ,  παραπατήματος  και πτώσεων είναι  η άγνοια  (40%) και η  ακαταστασία (29%).
Ο  αντιπρόεδρος του American Club , William Moore, τόνισε: "Οι συγκεκριμένες ικανότητες  και των τριών εταίρων  έχουν  εστιάσει  στον εντοπισμό κοινών συμπεριφορών και κινδύνων που πλήττουν τα πληρώματα,  στις  συστάσεις  για παρεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια, καθώς και στην παροχή καθοδήγησης στους  πλοιοκτήτες  και στους διαχειριστές  ώστε να   κατανοήσουν  τις βασικές αιτίες,  με απώτερο σκοπό την εφαρμογή στρατηγικών επί του πλοίου για τον μείωση αυτών των περιστατικών» και προσέθεσε:

«Ο στόχος μας με αυτή την πρωτοβουλία είναι να αναπτύξουμε πρακτικές   που να μπορούν να εφαρμοστούν για τη βελτίωση της καθημερινής ασφάλειας των ναυτικών  και του προσωπικού", δήλωσε ο Moore του American Club. "Η συνεργασία με την ABS, αναγνωρισμένο ηγέτη στον τομέα της ασφάλειας στη θάλασσα, και το Πανεπιστήμιο Lamar,  θα  στρέψει το ενδιαφέρον  προς τον τελικό στόχο της μείωσης των  εργατικών δυστυχημάτων και  ατυχημάτων».  

"Μέσα από την πρωτοβουλία ABS / Lamar University Mariner Safety Research, έχουμε μια μακρά ιστορία παροχής λύσεων για την πρόληψη θαλάσσιων τραυματισμών", δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Lamar και πρόεδρος του Τμήματος Βιομηχανικής Μηχανικής και διευθυντής της Mariner Safety Research Initiative, Dr. Μπράιαν Κρέιγκ:
 "Με τη συλλογή και την ανάλυση των δεδομένων τραυματισμού και περιστατικών μπορούμε να εντοπίσουμε τα  ακριβή αίτια και  τις διορθωτικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν  για να βοηθήσουμε στην πρόληψη της εμφάνισης και επανάληψης  τραυματισμών στη θάλασσα. Όλοι πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στη βελτίωση της ευημερίας του πιο πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Των  ναυτικών. "

ΠΗΓΗ:www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.