4 Μαΐ 2018

DNV GL: Στην ψηφιακή εποχή της ναυτιλίας πρωτοπορεί ο νορβηγικός νηογνώμονας




Με το βλέμμα στραμμένο στο βραχυπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο μέλλον είναι ο νορβηγικός νηογνώμονας DNV GL  η ελληνική Επιτροπή του οποίου   πραγματοποίησε την ετήσια συνάντηση της στον Πειραιά πριν από λίγες ημέρες.

Το παρών έδωσαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού που συνεργάζονται με τον νηογνώμονα μεταξύ των οποία, η Αγγελική Φράγκου, ο Γιώργος Προκοπίου, ο Ιωάννης Κούστας και η Μελίνα Τραυλού.  

Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν, μεταξύ άλλων,  μία ανανεωμένη θεώρηση για το 2018  που ήδη «τρέχει»,  προβλέψεις που φθάνουν μέχρι το  2050, και οι εξελίξεις  σε θέματα ψηφιακής  τεχνολογίας αλλά και περιβαλλοντικά  που αφορούν κυρίως την εκπομπή θείου.  


Ο  Knut Ørbeck-Nilssen Maritime CEO  τόνισε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει γίνει σύνθετη ως αποτέλεσμα της μετάβασης στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας. Και αυτές οι εξελίξεις  διαμόρφωσαν τη νέα στρατηγική του νηογνώμονα ο οποίος προφέρει σειρά  υπηρεσιών υψηλής  τεχνολογίας με στόχο να βελτιώσει   την εικόνα του στους πελάτες και να γίνει πιο αποτελεσματικός και παραγωγικός.
Ακολούθως , ο  Trond Hodne παρουσίασε μια  εμπεριστατωμένη  άποψη  όσο αφορά το μέλλον της ναυτιλίας  με  χρονικό ορίζοντα το 2050 και πιο συγκεκριμένα, πόσο   επηρεάζονται από τους διαφορετικούς τρόπους παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας κλάδοι της ναυτιλίας που αφορούν  δεξαμενόπλοια, μεταφοράς  φυσικού αερίου, εμπορευματοκιβωτίων, και δεξαμενές υποθαλάσσιων γεωτρήσεων. Κλείνοντας εξέτασε την προοπτική της προσφοράς και της αγοράς  φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.