10 Μαΐ 2018

«Άλμα» για το πετρέλαιο - Σε υψηλό 3,5 ετών λόγω Ιράν

Αλμα για τo πετρέλαιο την Τετάρτη καθώς σημείωσε υψηλό  3,5 ετών, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν αλλά και τη γνωστοποίηση της πρόθεσής του  να προχωρήσει σε αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον της χώρας - μέλους του ΟΠΕΚ.

Αγνοώντας τις παρακλήσεις των συμμάχων ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε τελικά την αποχώρηση από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν, αυξάνοντας τον κίνδυνο συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και δημιουργώντας αβεβαιότητα σε όλο τον κόσμο για τα αποθέματα του πετρελαίου  σε μια περίοδο που η παραγωγή είναι ήδη περιορισμένη.
Το πετρέλαιο σημείωσε περαιτέρω άνοδο μετά την ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (EIA) ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού και βενζίνης υποχώρησαν 2,2 εκατ. βαρέλια τη βδομάδα μέχρι τις 4 Μαίου.

Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο $2,08 το βαρέλι ή 3%, στα $71,14, αφού νωρίτερα άγγιξε τα $71,36, το υψηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014.
Και το Brent κατέγραψε ενδοσυνεδριακά  την υψηλότερη τιμή από τον Νοέμβριο του 2014 στα 77,43 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη. Το προθεσμιακό συμβόλαιο έκλεισε τελικά με άνοδο $2,36 το βαρέλι, ή  3,2% και διαμορφώθηκε στα $77,21 δολάρια το βαρέλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.