16 Μαΐ 2018

Η HELMEPA στο “European Crew Conference” της GASLOG





Η GASLOG, Εταιρικό Μέλος της HELMEPA, πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Crew Conference στο Divani Apollon, στην Αθήνα, 8-9 Μαΐου 2018, με τίτλοGuiding the Way into the 21st Century”.


Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου, η HELMEPA προσκλήθηκε και παρουσίασε το θέμα «Θαλάσσια Απορρίμματα, Πλαστικά και Μικροπλαστικά». Η Εκτελεστική Συντονίστρια Κριστιάνα Πρεκεζέ και ο Βοηθός Συντονιστής Κώστας Τριανταφύλλου μίλησαν για τις πηγές και την έκταση της ρύπανσης από πλαστικά παγκοσμίως, τα αποτελέσματα στο περιβάλλον και τις επιπτώσεις στην υγεία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και κατ’ επέκταση στην ίδια την ανθρώπινη υγεία. Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι μείωσης των πλαστικών που παράγονται πάνω στο πλοίο.

Ο CEO Mr. Paul Wogan, Μέλη του ΔΣ και υπεύθυνο προσωπικό των Γραφείων μαζί με περίπου 130 αξιωματικούς παρακολούθησαν την παρουσίαση. Ένας αριθμός από ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τέθηκαν και έδωσαν «τροφή» για περαιτέρω σκέψη αναφορικά με τι μπορούμε όλοι να κάνουμε για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα σε σχέση με τα πλαστικά.

Η HELMEPA επιθυμεί να ευχαριστήσει την GASLOG για την ευκαιρία που της έδωσε να απευθυνθεί σε τόσο μεγάλο αριθμό ναυτικών καθώς επίσης να τη συγχαρεί για την αφοσίωση και “proactive” αντιμετώπιση στην πρόληψη της ρύπανσης, που αποτελεί και την ουσία της φιλοσοφίας της HELMEPA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.