6 Δεκ 2016

Οι νικητές των Lloyd's Awards 2016

Στον κ. Πάνο Λασκαρίδη απενεμήθη το βραβείο "Greek Shipping Personality of the Year", των Lloyd's List Greek Shipping Awards 2016. Ο έλληνας εφοπλιστής τιμήθηκε τόσο για την επιτυχημένη μεταστροφή του ομίλου από τα πλοία ψυγεία στο dry cargo, όσο και για το γεγονός ότι προαλείφετε για τη θέση του προέδρου της ECSA, (σήμερα είναι αντιπρόεδρος). 
Το βραβείο "Greek Shipping Newsmaker of the Year" έλαβε ο κ. Πόλυς Χατζηιωάννου για την "πολύ καλή άμυνα" που έπαιξε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Safe Bulkers, απέναντι σε μια πολύ κακή αγορά στο ξηρό φορτίο. 

Το βραβείο "Lifetime Achievement Award" κέρδισε ο κ. Νίκος Ευθυμίου για τη πορεία που έχει διαγράψει στον ναυτιλιακό στίβο. Ο κ. Ευθυμίου έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και υποστηρικτής της ελληνικής σημαίας των ελλήνων ναυτικών.  Το πρόσωπο του "New Generation Shipping Award" φέτος ήταν η κα. Σταυρούλα Μπετσάκου η οποία είναι επικεφαλής της τμήματος έρευνας για δεξαμενόπλοια της εταιρείας Howe Robinson. 
Ο γενικός γραμματέας του International Chamber of Shipping κ. Peter Hinchliffe αναδείχθηκε ως "International Personality of the Year".  Το βραβείο "Dry Cargo Company of the Year" έλαβε η Samos Steamship Co, ενώ ως   "Tanker Company of the Year" η Επιτροπή ψήφισε την Thenamaris. 
Εντός ελληνικών θαλάσσιων υδάτων τις εντυπώσεις κέρδισαν οι Μινωικές Γραμμές οι οποίες αναδείχθηκαν ως "Passenger Line of the Year". Ως "Shipbroker of the Year" επιλέχθηκαν οι Carriers Chartering Corporation, ενώ το τίτλο του  "Shipping Financier of the Year Award" κέρδισε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας η οποία διαθέτει χαρτοφυλάκιο 2,5 δισ. ευρώ.   Το "Technical Achievement Award" κέρδισε ο αντιπρόεδρος του ομίλου Τσάκου κ. Βασίλης Παπαγεωργίου ο οποίος στη καριέρα του έχει εποπτεύσει τη κατασκευή περισσότερων από 70 νεότευκτων πλοίων.  
Η HEMEXPO έλαβε το "Piraeus International Centre Award" για την επιτυχημένη προσπάθειά που καταβάλει, ώστε να ενταχθούν οι έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού στις λιστες των ναυπηγείων σε όλο το κόσμο. 
Η Helmepa Junior έλαβε το "Award for Safety or Environmental Protection" ενώ  "Seafarer of the Year" ψηφίστηκε από την Επιτροπή ο capt. Διαμαντής Παπαγεωργίου. 
Το ίδρυμα Ευγενίδου κέρδισε το βραβείο  "Education or Training Award 2016". Το ίδρυμα στηρίζει έμπρακτα τη ναυτική εκπαίδευση στην Ελλάδα έχοντας εκδόσει συνολικά 134 βιβλία, ενώ χρηματοδότησε επίσης με περισσότερα από 700.000 ευρώ την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Κεφαλονιά προκειμένου να επισκευαστούν οι εγκαταστάσεις της οι οποίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές από το σεισμό του 2014. 
Ως "Ship of the Year Award" ανεδείχθη το νεότευκτο  LNG Carrier "Maria Energy" του ομίλου Τσάκου το οποίο είναι το πρώτο της εταιρείας τύπου "Tri fuel".  Τέλος το "Lloyd's List Intelligence Big Data Award" απενεμήθη  στην Moore Stephens. 


ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.