20 Δεκ 2016

Κορυφαία ομάδα για το 2016 οι Μάντης-Καγιαλής



Σε μια υπέρλαμπρη τελετή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αφιερωμένη στους Έλληνες Ολυμπιονίκες, που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αθλητικού Τύπου, μέσω του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, βραβεύθηκαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ως κορυφαία ομάδα για το 2016, ενώ παράλληλα έλαβαν Ειδική Τιμητική Διάκριση για την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κλείνοντας τη χρονιά με τον πιο τιμητικό τρόπο.

Με νωπές τις μνήμες από τη μεγάλη τους επιτυχία στην πρώτη τους εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και με πείσμα για ακόμα μεγαλύτερες, ο Παναγιώτης και ο Παύλος βάζουν πλώρη για τη νέα χρονιά, θέτοντας νέους στόχους. Ήδη τον Ιανουάριο του 2017, το δίδυμο θα βρίσκεται στον πρώτο του σταθμό για το νέο έτος, στο μακρινό Miami της Florida, λαμβάνοντας μέρος σε δύο από τις σπουδαιότερες παγκόσμιες διοργανώσεις, στο “North American Championship” (14-16 Ιανουαρίου) αλλά και στο “ISAF Sailing World Cup” (22-29 Ιανουαρίου), διεκδικώντας την πρώτη θέση ανάμεσα στους καλύτερους ιστιοπλόους διεθνώς.
Το πρόγραμμα των χάλκινων ιστιοπλόων, για το 2017, πέρα από τις διεθνείς διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθουν στο εξωτερικό, περιλαμβάνει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που θα λάβει μέρος στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο, ενώ, μακροπρόθεσμο στόχο τους αποτελούν, φυσικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το 2020.
Ο Παναγιώτης Μαντης, αναφορικά με τη βράβευση, δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ τον Π.Σ.Α.Τ. και όλους τους αθλητικούς συντάκτες για την τόσο σημαντική στήριξη, καθώς είναι μεγάλη τιμή για εμάς να αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας για τη χρονιά που μας πέρασε. Μια χρονιά που έληξε με τον πιο καταπληκτικό τρόπο και μόνο καλά έχουμε να θυμόμαστε. Η εμπειρία των πρώτων μας Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει, και θα παραμείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας, ενώ ελπίζουμε σε πολλές ακόμη τέτοιες στιγμές, που θα κάνουν περήφανους και εμάς αλλά και όλους τους Έλληνες».

Ο Παύλος Καγιαλής, για  τα μελλοντικά σχέδια τους, ανέφερε: «Ήδη έχουμε ξεκινήσει εντατικά προπονήσεις, καθώς η νέα χρονιά θα μας βρει στο Miami για δύο πολύ σημαντικά πρωταθλήματα. Παραμένουμε όμως προσηλωμένοι στο στόχο μας, τόσο για τον Ιούλιο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη, όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, που έχουμε σκοπό να ανεβάσουμε την Ελλάδα ακόμα ψηλότερα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.