14 Δεκ 2016

Βράβευση του Θ. Μαρτίνου για το επιχειρηματικό και κοινωνικό του έργο

Ανήσυχο όσο και ελεύθερο πνεύμα οι Έλληνες, όταν δραστηριοποιούνται στην ανοικτή αγορά, όπως σε εκείνη της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας δεν μπορούν να απουσιάζουν από την πρώτη γραμμή στις τεχνολογικές εξελίξεις του κλάδου. Η τεχνογνωσία των Ελλήνων είναι αξιοθαύμαστη και σε αυτή στηρίζεται η θαλάσσια κυριαρχία τους.
Η εικόνα αυτή αποτυπώθηκε ανάγλυφα στο διήμερο συνέδριο «Ετήσιας Συνάντησης Ναυτικής Τεχνολογίας 2016» με θέμα «Modern Marine Technology - The Greek Reality», που διοργάνωσε για 10ετη συνεχή χρονιά το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της ναυτιλίας, της πολιτικής της οικονομίας και της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, βραβεύτηκε φέτος ο Θανάσης Μαρτίνος για την προσφορά του στη Ναυτιλία αλλά και για το κοινωνικό του έργο. Σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του ο Έλληνας πλοιοκτήτης έδωσε το παρών στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος όπου διοργανώθηκε προς τιμήν του ειδική τελετή.
Στα πηγαδάκια, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, το θέμα συζήτησης ήταν το κοινωνικό του έργο το οποίο έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Μεταξύ άλλων έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία καρδιολογικής πτέρυγας σε τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, καλύπτει τα έξοδα πετρελαίου όλης τη χρονιάς π για τη θέρμανση περισσοτέρων των 10 σχολικών μονάδων, καθώς και τα ο κτίσιμο τριών εκκλησιών. Τον Θανάση Μαρτίνο βράβευσε ο πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. Μ. Μαντζαφός ενώ για εκείνον μίλησε ο Χρ. Σαρηγιαννίδης, από τα παλιότερα στελέχη των νηογνωμόνων στην Ελλάδα αφού εργάστηκε επί χρόνια ως αντιπρόεδρος στον αμερικανικό νηογνώμονα ABS και μέλος του Ινστιτούτου:
«Υπό την ιδιότητά μου αλλά και την εν γένη μακροχρόνια συμμετοχή μου στον ναυτιλιακό χώρο, είχα τη δυνατότητα και την χαρά να γνωρίζω πολλές από τις δραστηριότητες της οικογένειας Μαρτίνου και ιδιαίτερα του κου Αθανασίου. Ο κος Μαρτίνος δεν εργάζεται μόνο για την εταιρεία του, την Eastern Mediterranean Maritime Ltd. που κατέχει στόλο από 63 ποντοπόρα πλοία και στην οποία απασχολεί 180 στελέχη στα γραφεία και 2.500 ναυτικούς στα πλοία της. Μοχθεί και δουλεύει εξίσου και για τους συνανθρώπους του και για το κοινωνικό περιβάλλον που ζει. Αυτό φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι πέρα από την λαμπρή του πορεία στον εφοπλιστικό χώρο έχει συμβάλλει σημαντικά στην άνοδο συνεργατών του που έχουν εξελιχθεί σε αξιόλογους εφοπλιστές και πολύ περισσότερο σε κοινωνικά έργα όπως:
-σημαντικές χορηγίες σε Υγειονομικά, Εκπαιδευτικά και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα μέσω της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ»
- Στη συνεχή και έντονη συμμετοχή του στο κοινωφελές έργο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και πολλά άλλα».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και ο ΥΝΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής:
«Ένας από τους ανθρώπους της ναυτιλίας που αφήνει το δικό του αποτύπωμα με το πείσμα, τη δουλειά και την προσπάθεια του, είναι ο Θανάσης Μαρτίνος του οποίου το έργο και συνεισφορά σε ζητήματα όχι μόνο της ναυτιλίας αλλά και κοινωνικά έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς βλέπουμε την ελληνική ναυτιλία να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τους δίσεκτους καιρούς και από την άλλη πλευρά επιβεβαιώνεται με διάφορους τρόπους η αλληλεγγύη της ναυτιλιακής κοινότητας σε μία δύσκολη περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από υποστήριξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.