26 Αυγ 2016

Cosco: Μετά τον ΟΛΠ υπάρχουν σχέδια για το ισπανικό λιμάνι της Αλχεθίρας

Στην περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Μεσόγειο στοχεύει η Cosco. Μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ ΑΕ και την εδραίωσή της στην Ελλάδα και σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, εκείνο του Πειραιά, τώρα θέλει να επεκταθεί και στη δυτική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στην Ισπανία.
Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ ο επιχειρηματικός βραχίονας της Cosco που ασχολείται με τα λιμάνια η Cosco Shipping Ports φέρεται να συμμετέχει στον πλειδοτικό διαγωνισμό για την διαχείριση του μεγαλύτερου τερματικού σταθμού στην Ιβηρική Χερσόνησο. Για το λιμάνι Algeciras- Αλχεθίρας της Ισπανίας. Οι Αρχές του λιμανιού έχουν προκηρύξει ήδη τον διαγωνισμό. Οι διεκδικητές θα έχουν προθεσμία έως τις 30 Νοεμβρίου για να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
Στην περιοχή δραστηριοποιείται ήδη η APM Maersk, που είναι η κορυφαία εταιρεία του κλάδου, μέσω της θυγατρικής της APM Terminals Algeciras.
Βέβαια η Cosco αποχώρησε πρόσφατα από το λιμάνι Νάπολη πουλώντας το 50% της συμμετοχής της στο Conateco, στη Mediterranean Shipping Company, η οποία κατείχε και το υπόλοιπο 50%. Αιτία είναι η απόφαση των Κινέζων να εστιάσουν στο λιμάνι Πειραιά μετά την απόκτηση του ΟΛΠ το οποίο φιλοδοξούν να το εξελίξουν στο μεγαλύτερο της Μεσογείου και ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης.
H διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο ιταλικό τέρμιναλ Conateco είχε μειωθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της ανάπτυξης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και κάποιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε έργα.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.