30 Αυγ 2016

Θ.Δρίτσας: Σχέδια για ενίσχυση του στόλου του Λ.Σ. και δημιουργία νέων επισκευαστικών βάσεων




Σχέδια για την ενίσχυση του στόλου του Λιμενικού Σώματος αλλά και για τη δημιουργία επισκευαστικών βάσεων παράλληλα με τον ενίσχυση των υπαρχουσών αναπτύσσει το υπουργείο Ναυτιλίας.
Όπως αποκάλυψε ο ΥΝΑ, Θοδωρής Δρίτσας, από το Ηράκλειο της Κρήτης,  αρχίζει η υλοποίηση πενταετούς προγράμματος.

Ειδικότερα επεσήμανε: 

«Δε μπορώ να σας πω ακριβείς ημερομηνίες. Δυστυχώς χάσαμε 4 από τα 6 πλοία που ήταν προγραμματισμένα, από κακό σχεδιασμό των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τώρα είμαστε σε ένα πρόγραμμα που την επόμενη 5ετία θα έχει αποδώσει.
Για το θέμα της συντήρησης, υπάρχουν διάφοροι τρόποι εκ των ενόντων να αντιμετωπίζεις τα ζητήματα αυτά. Ο δικός μας σχεδιασμό είναι να φέρουμε στο σώμα Λιμενοφύλακες με ειδικότητα τεχνίτη, ώστε για πρώτη φορά να οργανώσουμε υπηρεσιακές επισκευαστικές βάσεις του Λιμενικού Σώματος. Δε θα κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά ήδη υπάρχουν σε υπολειτουργία στην Θεσσαλονίκη και στην Αττική. Θα τις ενισχύσουμε και θα τις στελεχώσουμε και όπου μπορούμε θα αναπτύξουμε καινούργιες» και προσέθεσε:

« Έτσι θα έχουμε έναν οργανωμένο τρόπο συντήρησης των σκαφών. Έχουμε ήδη μία σύμβαση ύψους ενός εκατομμυρίου εφτακοσίων χιλιάδων (1. 700.000) ευρώ που αφορά ανταλλακτικά και ήδη τρέχει, αφού υπογράψαμε μετά από διαγωνιστική διαδικασία την ανάθεση τους. Όλα αυτά είναι σχεδιασμοί που τους έχουμε βάλει μπρος και ήδη τρέχουν. Πιστεύω σε αυτό το επίπεδο η εικόνα θα είναι διαφορετική». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.